opmerkingen? print deze pagina search
home
21.07.2006 » Vilvoorde bevestigt, ik ook

Beste Vrienden,

Tot voor een paar jaar dacht ik ook dat Vilvoorde een saai industriestadje was, maar onbekend was duidelijk onbemind. Onder impuls van de joviale Jean Moureau (organisator en ex-toptriatleet) en de enthousiaste Jean-Luc Dehaene (burgervader en ex-eerste minister) groeit de avondwedstrijd op en om de gezellige markt steeds weer uit tot een sfeervolle happening. Ik bekijk het hele gebeuren misschien door een roosgekleurde bril, want heb er meestal ook in de voorste gelederen slag kunnen leveren. Het was dit jaar niet anders. Vilvoorde (en zijn boegbeelden) deed zijn reputatie weer alle eer aan, en ook ik kon de markt weer met geheven hoofd verlaten. Ik heb ook de indruk dat ik mijn stijgende vormlijn van de afgelopen weken wat verder heb kunnen doortrekken.

nieuws img


Even na 18u kregen we nog eens een start op aloude Vlaamsche wijze. De bronstige bende had begrijpelijk té veel zin in waterpret: een doorgeprikte ballon eerder dan het pistool van Jean-Luc, en het hek was van de dam. Vermits het principe van de valse start (iedereen terug naar de startlijn) in het triatlon hoogstens een theoretisch construct is en ik me al voldoende laten vangen heb, was ik er vandaag dan toch ook eens als de kippen bij. Als ik Koen Hoeyberghs ? ja, ook hij was weer van de partij - als referentie neem, dan zwom ik niet zo slecht, al denk ik eerder dat Koen vandaag niet zo zijn dagje had. Ik moest slechts een dikke 30? toestaan op hem, en samen met enkele medevluchters ben ik er in geslaagd om dat gaatje te dichten. Ik denk dat Pardaenske op zijn borst mag kloppen en mag stellen dat hij een belangrijk aandeel heeft in de hergroepering. Voor de eerste maal in de Belgische geschiedenis (vandaag overigens exact 175 jaar oud) liet hij zelfs de eerste fietstijd optekenen!

nieuws img


En toch denk ik dat er helemaal vooraan iemand aan een nog sterker nummer bezig was: Thierry Verbinnen. Mijn Leuvense gouwgenoot moet buitenaards gezwommen hebben: toen hij aan wal kroop had hij niet alleen 2?30? bonus op mij, hij was ook de eerstvolgende achtervolger 40? te snel af. Hij wist dat hij kansloos was in de afsluitende 10km-loop en heeft zijn stalen ros zonder omkijken de sporen gegeven: een winnaarsmentaliteit waaraan menig atleet nog een puntje kan zuigen. En wat meer is: helemaal in zijn ééntje hield hij stand. We keken met z?n allen in het achtervolgende peloton nog steeds tegen een achterstand van 2?30? aan toen we onze fiets parkeerden. Toen was echter de tijd van de Rosse Raket gekomen, ook al wist hij dat hij het niet onder de (Vilvoordse) markt zou hebben met de Spanjaard David Castro, vorig jaar o.a. nog 2de in Brasschaat en al meerdere wereldbeker-deelnames op zijn actief. We liepen zij-aan-zij Thierry voorbij, maar na 5km moest ik de rol langzaam maar zeker lossen. Castro won, maar ik ben niet ontgoocheld. Thierry werd slechts nog door 2 anderen geremonteerd, hij houdt aan zijn inzet een 5de plaats over en... een paar uur wachten op de dopingcontrole. De Vlaamse Gemeenschap, afdeling Medisch Verantwoord Sporten, achtte immers de tijd rijp om uitgerekend op een zwoele Nationale Feestdag een staaltje urine van zowel de eerste 5 dames als heren op te eisen. Dat ging bij iedereen niet even vlot; de meesten verliezen blijkbaar sneller vocht dan ze kunnen opnemen. Met de eersten in de rangschikking verplicht op het toilet, liet de officiële prijsuitreiking dan ook jammergenoeg op zich wachten tot in de late uurtjes.

nieuws img


Gelukkig waaide er ondertussen een frisse bries over de markt: de voorbije 5 dagen waren immers "warm genoeg". Gelukkig kunnen we morgen ook effe uitslapen: de voorbije 5 dagen waren heel kort, maar zijn anderzijds ook lang genoeg gebleken om te herstellen van de wedstrijd in Aarschot. We hebben nu maar liefst 9 dagen om te recupereren voor het BK kwart-triatlon in Antoing (Hollain). We zullen het kunnen gebruiken, want er kondigt zich een sterk deelnemersveld aan, zoals het hoort. Van mijn been had ik vandaag een beetje teveel last naar mijn zin, en het zal nog een beetje ijs kunnen verdragen (net als de rest overigens, want de aarde is duidelijk aan het opwarmen), maar... we gaan er weer voor.

Aan alle supporters: dank u opnieuw voor de memorabele dag.

Groeten,
Karel

Voor de uitslag: zie www.triathlon.be.
Voor foto's: zie "sfeerbeelden" op deze site en www.3athlon.be.


 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}