opmerkingen? print deze pagina search
home
09.07.2006 » Met haken en ogen naar Kortrijk, licht ontgoocheld teruggekeerd

Beste Vrienden,

Ik weet het: bij dit schrijven speelt Frankrijk in Duitsland tegen ItaliŽ een redelijk dure voetbalmatch, maar ik kan er niet aan doen: voor sommigen is de belangrijkste bijzaak ter wereld nog altijd triatlon. ItaliŽ met of zonder Basso, Duitsland met of zonder Ullrich, Frankrijk met of zonder Chirac: wijle naar de Vlaanders voor een Super Prestige kwart-triatlon.

Na afloop van de wedstrijd was iedereen vol lof over mijn loopnummer (waarvoor mijn dank), maar ik blijf er vrij nuchter bij. Ik liep inderdaad nog eens snel, weer bijna zoals in mijn beste dagen. Blijkbaar liep ik mijn afsluitende 10km zelfs rapper dan de beste duatleten de dag ervoor bij hun eerste loopproef. Op de laatste kilometers na liep ik ook vlot en merkwaardig genoeg zonder noemenswaardige pijn. Ik geloof echter dat je liever niet wil weten hoe hard ik de voorbije week - ja zelfs vanochtend nog bij iets wat moest doorgaan voor ?loslopen? - heb afgezien. Toen ik eergisteren, vrijdag, voor de tweede maal in 8 dagen tijd mijn loopsloefen nog eens aantrok, schreeuwde een mankend been al na 400m om ermee op te houden. Het been kon echter niet op tegen dat klein beetje hogergelegen grijze massa, dat na een tiental minuten nog gelijk kreeg ook, toen ik een aanvaardbare tred vond. Daags tevoren, op donderdag, werd ik op zwemtraining reeds na een dik half uur geplaagd door nooit geziene krampen in de kuiten. Ik weet niet of de hittegolf met de daaruitvoortvloeiende hydratatie en een relatief gebrek aan elektrolieten er voor iets tussenzit. In elk geval, na ruim twee maand ellende op ?training?, mag het nu wel stilaan gaan gedaan zijn: er zijn grenzen, aan (zelfs) mijn doorzettingsvermogen. De Rosse Raket mag dan misschien wel gelanceerd zijn, op kruissnelheid komen is nog iets anders.

nieuws img
Gella was er ook (Foto: Jim De Sitter)


Er zijn magere en er zijn vette jaren, en ik heb er me stilletjes al bij neergelegd dat het in 2006 eerder van het eerste laken een broek zal zijn. Het gevoel met haken en ogen in elkaar te hangen heeft mijn onverzadigbare ambities en verwachtingen een beetje bijgesteld. Toch kan ik mijn ontgoocheling van mijn vierde plaats vandaag ook niet helemaal verstoppen: ik strandde niet alleen op een luttele 14 seconden van het podium, ook de kwaliteit van het deelnemersveld is geen excuus. Over mijn zwemmen liet ik mij tegen onze sympathieke speaker, Hans Cleemput, nog vrij genuanceerd uit, maar opgetogen kan ik toch nog altijd niet zijn met mijn huidig zwemniveau. Ik moet ook toegeven dat ik in het fietsen af en toe behoorlijk diep moest gaan. Eigenlijk stond het melkzuur tot aan mijn lippen toen ik mijn fiets voor de loopsloefen ruilde, ook al denk ik dat anderen minder dan hun deel van het kopwerk hebben opgeknapt. Het was echter weer een goede training. Ik spaar mezelf niet op deze wedstrijden. Het is de enige manier om nog een beetje te groeien in dit seizoen. Mijn twee wissels waren overigens supersonischer dan ooit. Ik schoot als een pijl uit een boog na het zwemmen uit het fietsenpark en heb de eerste 10 km eenzaam liggen beuken in de wind ? ook al wist ik dat er een peloton van 10 man op mijn hielen zat. En of ik mij nu te pletter rij of niet: ťťnmaal de Rosse Raket zijn loopsloefen aan, duurt het hoogstens een beetje langer vooraleer hij in het goede loopritme zit, maar kraken doen zijn medevluchters blijkbaar toch nog steeds.

nieuws img


Misschien is mijn conditie er in de voorbije 3 wedstrijden (Brasschaat, Stein, Kortrijk) al wel een beetje op vooruitgegaan, en Šls ? maar ik zeg wel ALS ? mijn 2PK-carrosserietje het toelaat, dan raakt mijn Porsche-motor mogelijks nog wel eens gefinetuned. Ideaal zou zijn dat het seizoen gedaan was, en de roest in het koetswerk er eens 3 weken kon uit-rusten. Het ideaal is echter niet van deze wereld, en dus roeien we met de riemen die we hebben. Volgende week meren we normaliter aan in Aarschot.

Hou jullie goed
In voor- en tegenspoed,
Zoals ik dat ook met wisselend succes probeer te doen,

De Krakende Wagen a.k.a. De Rosse Raket


 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}