opmerkingen? print deze pagina search
home
01.06.2003 » Generale repetitie in Zundert

Beste Supporters,

Volgens sommigen valt er over te discussi?ren of triatlon wel een gezonde sport is, en daar ga ik mij nu ook niet over uitspreken. Triatleten - anderzijds mogelijks w?l uit sterker-dan-gemiddeld hout gesneden? - hebben in elk geval geen oren naar Frank en Sabine als die op deze dagen "afraden om zware fysieke inspanningen te leveren tussen 12 en 14u"...

Om 12u15 werd in Zundert (tussen A'pen en Breda) de start gegeven voor mijn 2de kwarttriatlon van deze zomer. Met de nadruk op "zomer" dus, want we hebben zeker geen kou geleden! Nu ja, ondanks de tropische temperaturen (circa 30?C), liep Pardaens er toch nog steeds (sinds een week) met een (produktieve!) hoest bij! Gelukkig heeft hij er tijdens de wedstrijd niet al te veel hinder van ondervonden (net zoals alle verstandige wezens hielden de bacteri?n toen wschlk eventjes si?sta?).

Om deze wedstrijd nog eventjes verder in te kleuren: deze kwarttriatlon telde ook mee voor de superprestige (op basis van je 5 of 6 beste wedstrijden wordt er dus een eindrangschikking opgemaakt). Persoonlijk zou ik deze wedstrijd eerder als een soort "veredelde recreatlon" willen beschrijven, want verschillende "grote namen" stonden niet aan de start. Of toch niet op dat tijdstip...: een beetje later op de dag was er immers nog een "internationale race" geprogrammeerd, waaraan onder meer Belgisch Kampioen Frederik Van Lierde deelnam om er punten te sprokkelen i.f.v. kwalificatie voor "Athene 2004" (OS).
Ik vermeld dit omdat ik persoonlijk zo'n "onthoofde" wedstrijd eigenlijk niet leuk vind. De ambitieuze mens in mij meet zich namelijk graag met de besten, en ik ga dan ook met een heel andere mentaliteit naar zo'n 2de-rangswedstrijd. Hoe ik het ook draai of keer, ik denk dat ik in zulke wedstrijden niet voldoende "uitdaging" kan vinden, en me daar dan ook niet voor de volle 100% voor kan "opladen". Hoe hoger de lat ligt, hoe beter ik doorgaans presteer. Zoals misschien volgende week nog eens, in Leuven, wanneer het BK beslecht wordt voor een massa (bekende) toeschouwers, en als alle "vedetten" van de partij zijn, evenals de VRT en ROB-TV... Pardaens likes that! ('t Is te zeggen: ik tel al tientallen dagen (letterlijk) af, en als er nog vele zwoele (eveneens letterlijk te nemen) nachten volgen, dan ga ik de komende week niet bepaald goed slapen...!!)

Over het wedstrijdverloop van vandaag, zondag 1 juni, kan ik vrij kort zijn:

  • mijn zwemmen was ondermaats (zeker niet zo goed als 2 weken geleden: heb ik misschien het verkeerde treintje gemist bij de start?);
  • tijdens het fietsen heb ik weer afgezien, ik ben er zelfs 2 keer "afgewaaid" ('k heb tijdens het fietsen in de afgelopen trainingsweek eigenlijk ook geen enkele keer een goed gevoel in mijn benen gehad: nog teveel getraind?)
  • tijdens het lopen heb ik de scheefgetrokken situatie nog een beetje kunnen rechtzetten (maar toch wel een beetje een pleister op een houten been: t.o.v. de winnaar, Koen Hoeyberghs, kwam ik geen meter dichter, en die liep toch wel enkele minuten v??r mij over de finish: dat vind ik een beetje veel...).

Het eindresultaat was weliswaar dus nog een verdienstelijke 5de plaats (3de Belg), en ach... 'k Heb een goei zaak gedaan voor mijn SP-rangschikking, mijn triatlonclub heeft collectief zeker ook weer puik gepresteerd, en 'k heb weer wat euro's bijverdiend voor 't gratis vat voor mijn supporters... Eigenlijk ben ik ook weer blij dat ik niet zoals vorig jaar in Zundert lekgereden ben, en we hebben in alle opzichten een beetje "ons hartje kunnen ophalen" (voor de professoren inspanningsfysiologie onder u dus ook te verstaan als "tachycardie t.g.v. perifere vasodilatatie i.f.v. de thermoregulatie"!). (Zeg nu nog dat triatleten niet weten waar ze mee bezig zijn!)
By the way, Marc Herremans stond me langs de kant ook aan te moedigen... Hoeveel euro's zou hij wel niet neertellen voor een 5de plaats waarover ik durf te zitten zeuren...? Wees gerust, alle triatleten onder ons denken nog wel eens vaker aan Marc... En toch moeten de "strevers" zoals ik zichzelf nog regelmatig inprenten dat elke wedstrijd toch weer een beetje een belevenis is, waarvan we niet mogen vergeten te genieten!
Om "iets te bereiken" is het wschlk wel nodig om de lat hoog te leggen..., maar we mogen bepaalde facetten natuurlijk nooit uit het oog verliezen...

Na mijn hoopgevende prestatie in Geel, 2 weken geleden, sta ik nu in elk geval wel weer met de beide voeten plat op de grond. Ik denk dat ik toch een goede beslissing genomen heb om deze wedstrijd als "generale repetitie" voor het BK van volgende week in mijn programma op te nemen...

Hopelijk is 't de volgende dagen nog wat mooi weer, kwestie van op tijd te stoppen met trainen en de noodzakelijke rust te kunnen vinden... op ??n of ander terraske !

De man die de daad bij het woord pleegt te voegen..., groet u voor nu en hoopt u misschien ook te kunnen begroeten met Pinksteren/vaderkesdag, om 15u00, in de Leuvense Vaart...?!

Ciao,
Karel (voor de gelegenheid in een velleke "assorti" met de haarkleur...)

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}