opmerkingen? print deze pagina search
home
30.04.2005 » Warming-up in Wachtebeke

Hoi vrienden,

Met een BBQ-weertje en een groot zwembad werd de toon van het nieuwe triatlonseizoen meteen gezet in het prachtige recreatiedomein Puyenbroeck van het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Gewoontegetrouw werd van wal gestoken met een achtste triatlon (750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) die in teamverband dient afgehaspeld te worden. Elke triatlonclub mag uit zijn leden ??n of meerdere teams (van min. 5 en max. 7 atleten) samenstellen, en het komt er dus op neer dat de verschillende clubs onder elkaar een prestige-strijd uitvechten. Officieel heet het zelfs ?het Belgisch Kampioenschap voor clubs?.

nieuws img


Pardaens had de eer/het genoegen/de plicht/het recht om aan te treden in ?DOK1?, de topploeg van onze club en titelverdediger Duursport Organisatie Kempen. Ik geef toe: ik heb een haat/liefde-verhouding met dat clubkampioenschap. In mijn ondertussen 7-jarige triatloncarri?re heb ik al een paar keer geweigerd om deel te nemen, maar uiteindelijk is het toch een prima opwarming voor het echte werk dat er weldra aankomt ? competitie-ritme opdoen, zeg maar. Het was dit jaar zelfs een beetje uitdagend om dan ook nog eens deel te mogen uitmaken van de favorietenploeg. Met kleppers als Marino Vanhoenacker, de Nederlanders Dennis Looze en Jordi Meulenberg, de Australi?r Nick Marland, Kjell Verleysen en Koen De Weerdt aan mijn zijde, wist ik bij voorbaat dat ik het niet onder de markt zou hebben. Vooral in het eerste wedstrijdgedeelte had ik niet het volste vertrouwen, want tijdens de jongste trainingsstage werd ik nog van het kastje naar de muur gezwommen.

Een nek-aan-nek-duel met het triatlonteam uit Sint-Martens-Latem (LTTL, met o.m. Luc en Frederik Van Lierde) was de verwachting, en dat kwam er ook. LTTL kroop een 20-tal seconden eerder aan wal, maar tijdens het fietsen trokken we de situatie reeds recht. We naderden tot op een 10-tal meter, en bleven daar hangen. Het lopen was collectief ons sterkste wapen, en het was dan ook tijdens de laatste wedstrijdproef dat we de beslissing geforceerd hebben. Met een half minuutje bonus liepen we met z?n allen en met de armen in de lucht over de streep. We did it!

nieuws img


Het is te nemen voor wat het waard is uiteraard... Nu begint het pas. Binnen 2 weken wordt er niet meer gewacht als we het tempo niet de baas kunnen. Met name nog een hele hoop stevige zwem- en fietskilometers zullen geen overbodige luxe zijn om mijn man te kunnen staan. Ondertussen hoop ik dat de vage heup/dij/knieklachten zich gedeisd houden en liefst nog verdwijnen ook.

Als toetje wil ik jullie nog wel wat cijfertjes over het gedrag van mijn ?motor? presenteren, en ik hoop dat in de toekomst nog vaker te doen. Ik ben allesbehalve een freak van de hartslagmeter, maar omdat ik dat ding nu toch heb... Ook uit eigen curiositeit zou ik wel eens willen weten hoe mijn peperkoeken hart tekeer gaat als het er hard aan toe gaat. Vandaag dus meteen een voorsmaakje, en voor de volgende keren beloof ik er nog wat fysiologische verhaaltjes bij. Hieronder vind je de hartslagcurve van de huidige wedstrijd, met als volgende cijfers:
- zwemmen: tempo circa 1?17?/100m (kon ik vlot aan, in de voeten van de anderen), gemiddelde hartfrequentie (HF) 144 sl/min
- fietsen: gemiddeld 43.0km/u (zelfs in groep was dit voor mij toch regelmatig nog erg hard), gemiddelde HF 158 sl/min
- lopen: 3?34?/km (parcours = 5.6km) of dus 16.8km/u (waarbij ik nog flink wat overschot heb), gemiddelde HF 166 sl/min

nieuws img


Tot in Leuven !

PS (1): resultaten op www.triathlon.be
PS (2): de beste foto?s weldra te verwachten op de website van onze concurrent, www.lttl.be

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}