opmerkingen? print deze pagina search
home
02.05.2004 » Een prettig weerziens in Wachtebeke !

Beste triatlonvrienden,

nieuws imgIk moet toegeven dat ik met gemengde gevoelens naar Wachtebeke trok voor de traditionele opening van het triatlonseizoen: een 1/8 triatlon (750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) in ploegverband (max. 7 deelnemers per ploeg; de tijd van de 5de telt). Ten eerste heb je als individu op zo?n ploegenwedstrijd absoluut niks te bewijzen. Ten tweede is een wedstrijdje over zo?n korte afstand, in teamverband dan nog, te kort om te kunnen doorgaan als volwaardige training. Tenslotte had ik de nodige twijfels i.v.m. mijn liesblessure; ik wist niet eens of ik in staat zou zijn om voldoende pijnvrij te kunnen lopen. Nauwelijks gemotiveerd mag je voor dat edele doel dan nog vroeg uit de veren en er een ganse dag aan opofferen.
Ik moet echter ook toegeven dat ik als een ander mens uit de auto stapte, ??nmaal ik arriveerde in het prachtige provinciale domein van Wachtebeke. Na een lange winter was het niet alleen een hartelijk weerzien van zovele vrienden, ook de weergoden waren ons duidelijk gunstig gezind: de sfeer zat er onmiddellijk en voor de ganse dag in !

Het was dus een leuke dag, ?n ik heb niet teveel pijn ervaren: dat waren voor mij de belangrijkste feiten van de eerste mei. De uitslag van de wedstrijd was voor mij eigenlijk bijzaak, maar omdat de meeste lezers er waarschijnlijk wel in ge?nteresseerd zijn, zal ik er maar eventjes op ingaan... Samen met lange-afstandsspecialist Wim De Doncker, ancien Reinout Van Schuylenbergh, kwart-belofte Chris Schepers en de jonge veulens Ken Van Den Eeden en Pieter Vanhee, trad ik als oudste van de hoop aan in de 2de (lees: 2de-beste) ploeg van onze club: "DOK2", een combinatie die goed was voor een 6de plaats in de algemene rangschikking op een 70-tal teams. Onze zusterploeg, het gemengde Belgisch-Nederlandse DOK1 (Dennis Looze, Jordi Meulenberg, Huib Rost, Sander Berk, Koen Hoeyberghs, Marino Vanhoenacker, Koen De Weerdt) won zowaar de spannende nek-aan-nek race met de club uit Latem (LTTL) die ik al eerder voorspeld had op deze site (wie twijfelt nu nog aan mijn helderziende gave?).

Het triatlonseizoen is bij deze geopend. Volgende week in Geel barst de titanenstrijd eigenlijk pas echt los. De Herentse hoogblonde loopturbo heeft zijn forfait gegeven, maar heeft geen spijt van zijn beslissing. Ik ben onvoldoende voorbereid om 10km hard te lopen. Daarmee bedoel ik niet zozeer dat ik nog niet zo hard zou kunnen lopen als ik dat graag zou willen, ik geloof vooral dat het niet verantwoord is om een dergelijke wedstrijd te willen afwerken met de uiterst magere voorbereiding die ik mijn benen heb. Pardaenske liep in Wachtebeke ogenschijnlijk misschien wel vlot, en dat was ten dele waar: ik moest niet erg diep gaan om het tempo (3?45?/km?) van ons ploegje aan te houden, maar de linkerlies liet zich wel continu gevoelen, en de kuiten waren het duidelijk ook niet meer gewoon om sneller dan in jogtempo, met wedstrijdsloefjes op harde bodem te lopen. Vandaag, the day after, zijn de kuitjes dan ook een beetje stijf, en vanuit dat oogpunt was het gisteren misschien toch nog niet zo?n slechte training (ook aan het koersrijden in groep moet ik elk jaar weer een beetje wennen). De lies reageert echter niet al te slecht op het testje; het is eerder de rechterheup en ?knie, waarop ik viel vlak voor het paasverlof, die zich vandaag laat gevoelen. Het is erger geweest. Het BK in Meerhout op 23 mei blijft voor mij tot de mogelijkheden behoren.

Volgende week ga ik allicht als toeschouwer naar Geel. In dat geval krijg je hier dan zeker en vast ook een doortastende analyse van uw kenner en verslaggever ter plaatse... Tot dan !

En sorry als ik in herhaling val, maar: geniet nog van de prachtige lente !!

Karel

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}