opmerkingen? print deze pagina search
home
18.05.2003 » De start niet gemist!

Beste supporters,

In de marge van de verkiezingen werd op zondag 18 mei in Belgi? toch nog her en der aandacht besteed aan sport en ontspanning. Het epicentrum van triatlonminnend Belgi? lag in Geel, voor de allereerste (superprestige) kwarttriatlon (1500m zwemmen - 40km fietsen - 10km lopen) van 2003. Niet minder dan 191 triatleten waren op de afspraak,... met het mes op de tanden! Iedereen is bij zo'n openingswedstrijd immers benieuwd of een jaar van toegewijde training weer wat heeft bijgebracht ten opzichte van vorig jaar.

Ik keek er ook wel naar uit, weliswaar met realistische verwachtingen. Ik heb het voorbije jaar getraind naar mijn "beste inzichten van het moment" (die groeien - zoals bij de meeste mensen wschlk - echter nog steeds), maar op basis van mijn tijden op training en de voorbije "testjes" (o.a. zwemloop in Mol) wist ik dat ik me geen illusies moest maken. Ik had me dan ook voorgenomen om gewoonweg zoveel mogelijk plezier te beleven aan de wedstrijden, wat het resultaat ook mocht wezen. Ik was al heel tevreden als ik maar gespaard bleef van "het betere ellebogenwerk" tijdens de zwemstarts, van valpartijen tijdens de fietsproef, of van ander lichamelijk leed!

Maar ik heb mijn start in geen enkel opzicht gemist. De zwemproef verliep voorspoedig, zonder noemenswaardig geduw en getrek bij de aanvang. Na een 400-tal meter zwemmen bleek ik zelfs slechts een 5-tal meter achter de kopgroep te dobberen. Ik heb geprobeerd en geprobeerd om dat gaatje dicht te maken (in iemands anders voeten zwemmen vergt immers substantieel minder energie), maar het is me jammer genoeg niet gelukt! Nota bene: ik zwom in de eerste wedstrijdhelft moedersziel alleen, er volgde zelfs niemand in mijn voeten. Uiteindelijk kwam ik als 14de uit het water, op 40 sec van de eersten, ondertss wel reeds terug op de hielen gevolgd door een hele rits andere atleten, waaronder enkele favorieten zoals Koen Hoeyberghs himself. Zo goed heb ik dus nog nooit gezwommen. Blijkbaar is de tijd en de energie die ik samen met Peter Van Gerven de voorbije winter in het bijschaven van mijn zwemtechniek heb gestoken, niet voor niets geweest. Dat ik op mijn 31ste nog zo'n vooruitgang zou boeken, had ik in mijn stoutste dromen niet durven geloven!

Maar terug naar de wedstrijd. Tijdens de fietsproef kwam het beetje-bij-beetje tot een hergroepering. 't Is te zeggen, de koplopers bleven buiten schot hangen op een minuutje van het steeds groter wordende peloton (tot circa 25 man) waarin ook ik me bevond. Het moet gezegd: Pardaens heeft wel afgezien tijdens het fietsen; met de vele bochten en de harde wind (en gelukkig bleef het de droog) was het niet gelachen om het wiel van de voorgangers niet te verliezen!

Maar het is dan toch gelukt. Samen met de rest van dat groepje, bereikte ik de 2de wisselzone, en na een nogal onhandige wissel, kon ik dan ook beginnen lopen, "mijn onderdeel"! Ook wat dat betreft, heb ik de verwachtingen ingelost: een ex aequo 2de-3de looptijd viel mij ten beurt. Zo ben ik uiteindelijk nog gestrand op een 7de plaats. Klein detail: ik was daarmee de 2de Belg van het lot... alleen voor Belgisch kampioen Frederik Van Lierde heb ik moeten buigen... (Frederik - overigens geen familie van Luc - werd 4de.)

Voor diegenen onder jullie die denken dat je met zo'n knalprestatie (letterlijk) rijk wordt, kan ik in alle openheid vertellen dat mij dit de gigantische geldsom van... 75,00 EUR heeft opgeleverd... Vooraleer ik jullie, supporters, op een gratis vat kan trakteren zal ik dus nog even moeten sparen. Zelfs voor de broek die ik ondertss aan deze sport aan het scheuren ben, kom ik voorlopig wschlk ook nog niet toe...!

Er bestaat natuurlijk nog andere "rijkdom". Dit - en ook dat steek ik niet onder stoelen of banken - is wschlk mijn beste resultaat ooit, en dat pakken ze mij in elk geval al niet meer af. Maar bovenal ben ik blij met deze prestatie voor alle mensen die steeds in mij zijn blijven geloven en me elk op hun manier zijn blijven helpen. Terzelfdertijd heb ik vandaag de mensen die dat n?et hebben gedaan (de voorbije maanden waren hectisch), ??k van antwoord gediend...

NB: Uitslagen van triatlons verschijnen steeds op:

Op de volgende triatlonafspraak, in het Nederlandse Zundert op 1 juni, hoop ik mijn mooie resultaat van vandaag te kunnen bevestigen. Let's wait and see...

Bij leven en welzijn..., tot dan !
Sportieve groeten, en "many thanks for the support",

Karel

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}