opmerkingen? print deze pagina search
home
19.06.2013 » Nooit gedacht

Beste Vrienden,

nieuws img


Na vele maanden is het hier tijd voor nog eens een beetje proza. Niet dat ik niet graag schrijf… maar (1) soms zeggen beelden meer dan woorden, en (2) ik vind nog altijd dat je beter kan zwijgen als je niks zinnig te vertellen hebt. “Stilte is de taal van God, al de rest is slechte vertaling." (Thomas Keating) Of ik nu wel iets te vertellen heb, laat ik uiteraard ook weer in het midden.

nieuws img


Het voorjaar is ondertussen gepasseerd. De voorjaarsmarathons zijn gelopen, de Stelvio is beklommen, de conditietrainingen op de tennisclub zijn zeer positief geëvalueerd. Beroepshalve breekt er nu dus toch wel een zeker zomerreces aan. Naast wat meer gelegenheid om zelf aan tennistornooien deel te nemen en voor het invullen van de belastingbrief, wordt het najaar in de steigers geplaatst. Veel kan ik daarover voorlopig nog niet vertellen, maar we gaan toch wel eens iets uitproberen met cursus/worskhops geven. Stilstaan is achteruitgaan, en dan zou ik als (hele kleine) zelfstandige mijn boeken beter maar meteen dichtdoen. Met mijn zelfstandige activiteit heb ik niet voor de gemakkelijkste weg gekozen, dat besef ik meer dan ooit, maar ik blijf ervoor kiezen. Mijn vrijheid is me – letterlijk – veel waard. De uitdagingen, die je ook ‘zorgen’ zou kunnen noemen, zou ik eigenlijk niet meer kunnen missen.
En natuurlijk gaan we voort met de conditietrainingen op de tennisclub. We gaan het aanbod zelfs uitbreiden naar de volwassenen. Mijn ‘kindjes’ mis ik nu al, na een week zonder hen, hoe vaak ik ook al ‘politieagent’ heb moeten spelen…

nieuws img


Dat ik in het tennis zou belanden heb ik blijkbaar toch niet altijd vermoed: ik werd recentelijk erop gewezen dat ik er mij ooit smalend over uitliet. Dat ik mij een auto zou aanschaffen om méér te kunnen tennissen, had ik al helemaal niet kunnen vermoeden. En toch… is het bewijs geleverd dat een mens kan veranderen. Leven is veranderen. Als je niet meer wil veranderen, als je vastgeroest raakt, dan ben je oud. Je niet meer willen aanpassen is sneller oud worden. Training is aanpassingen uitlokken. Andere trainingsprikkels opzoeken is jong blijven. Andere trainingsprikkels opzoeken is uit je comfortzone komen. Andere trainingsprikkels opzoeken is Training. Training is leven. Leven is je trainen in het aanpassen. Ook training in aanpassing is een training op zich, een training die met name heel belangrijk is voor een tennisser – want de bal komt steeds anders, op een andere hoogte, aan een andere snelheid, op een andere ondergrond, in andere weersomstandigheden. Tien jaar geleden had ik het dus niet kunnen vermoeden, maar tennis is een fantastische sport. Voorlopig verlies ik nog teveel wedstrijden naar mijn goesting, maar ‘quitters never win and winners never quit’. Ik wil een ‘winner’ zijn. Ik ben een slechte verliezer. I hate to lose.
Ik weet dat ik niet voor de gemakkelijkste weg gekozen heb om als veertiger beginnen te tennissen, maar ik kan niet zonder een dergelijke sportieve uitdaging. Ik investeer – letterlijk en figuurlijk – in mijn techniek, ik heb ook het volste vertrouwen in mijn trainster, en ik geloof erin dat het – vroeg of laat – ZAL renderen. I don’t have to win every battle, I want to win the war.

nieuws img 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}