opmerkingen? print deze pagina search
home
28.01.2013 » Mannen maken (vage) plannen

Beste Vrienden,

Mijn laatste verlof lijkt al een eeuwigheid geleden, maar als ik naar de datum van mijn vorige blog kijk zie ik dat er sindsdien nog maar een dikke maand verstreken is.

Misschien heb je het gemerkt aan mijn vorige blog, maar de eerste dagen na mijn terugkeer uit Tignes twijfelde ik – en dan niet alleen over het feit of ik mijn koffers niet meteen terug zou pakken. Het waren natuurlijk enkele speciale (kerst)dagen, dagen waarvan ik niet zo houd. Ik heb graag leven in de brouwerij. Bovendien was en is er veel om over na te denken. Het is een cliché, maar de jaarwisselingsdagen lenen zich daar wel toe.
Nu de Franse rode wijn zich in mijn lichaam stilaan heeft omgezet in rode bloedlichaampjes hebben mijn (toegegeven: schaarse) hersencellen ook wat meer zuurstof gekregen en zie ik toch al iets meer helderheid in de toekomst… ook al ga ik één en ander op mij (moeten) laten afkomen. Ja, nu mijn boek af is val ik op dat vlak toch wel in een zwart gaatje, en voor het eerst in vele jaren heb ik evenmin heel specifieke sportieve plannen.

TRIATLON
De kans bestaat dat ik eind 2013 ook wel weer aan mijn gemiddelde aantal triatlons van de voorbije 5 jaar zal komen – een stuk of 2 dus. Het BK kwarttriatlon, op 30 juni in Brasschaat, behoort nog tot de mogelijkheden, maar ik ben er nog niet zeker van. De tijd dat ik me een half jaar op voorhand inschrijf ligt ondertussen al héél ver achter mij. Misschien dat het lot dus voor mij beslist of ik zal deelnemen: als de deelnemerslimiet bereikt is tegen het moment dat ik me wil inschrijven, dan hoef ik er niet verder over na te denken. Het zou dus ook kunnen dat ik eind 2013 onder mijn gemiddelde aantal jaarlijkse triatlons uitkom.

TENNIS
Ik zal de sportieve lijn van de voorbije 2 jaren echter wél doortrekken en zelfs nog iets explicieter de tennistoer opgaan. Ik wil méér kunnen spelen om mij verder in het spelletje te bekwamen. Onder andere méér tornooien spelen zal deel uitmaken van mijn strategie. Méér tornooien spelen wil zeggen ook verdere verplaatsingen maken en andere (sport)activiteiten soms laten vallen. Daar kies ik voor. Ik wil mij verder bekwamen als tennisser, om ook als tennistrainer te kunnen groeien: want dan is een ‘deftige’ techniek uiteraard een must. De ‘conditietrainingen’ die ik op Stade Leuven mag geven zijn reeds zeer inspirerend geweest en het is nog steeds een uitdaging om de jeugd te begeleiden, om het tegelijkertijd speels, leerrijk, veilig en attractief te houden. Voor mijzelf is het verrijkend. Het is heel complementair ten opzichte van de duursporten die het handelsmerk van mijn familie waren. Vanuit mijn triatlonachtergrond heb ik voorlopig ook het gevoel misschien ooit wel iets te kunnen toevoegen aan de tenniswereld. Tegelijkertijd denk ik die wereld nog niet goed genoeg te kennen, en dan lijken trainerscursussen mij wel een geschikte ingangspoort.

ZWEMMEN
Of ik nog zal deelnemen aan openwaterwedstrijden zal het lot sowieso voor mij beslissen. Indien de weergoden ons komende zomer goedgezind zijn en het water een beetje wil opwarmen, zal ik wellicht van de partij zijn. Zwemmen is overigens de sport die ik heden ten dage nog steeds – zoals de afgelopen 10-15 jaar – het frequentste beoefen. Het BK kwarttriatlon van vorig jaar heeft mij moed gegeven om verder te blijven experimenteren met mijn zwemtechniek. Als ik de komende maanden – op basis van gevoel en tijden – op training de indruk krijg dat mijn techniek verbeterd is, dan worden zwem- en triatlonwedstrijden alleen maar waarschijnlijker.

Nee, stilzitten is geen optie. Ja, ‘we leven om te worden wie we zijn’ (Tan May Ing). Welnu, ik streef er – hoe langer hoe bewuster – naar om mijn mogelijkheden op sportief vlak zoveel mogelijk te ontwikkelen. Sommigen noemen me in die optiek wel eens een ‘pusher’. Vroeger heette dat misschien een ‘strever’. Ja, dat ben ik. ‘To give anything less than your best is to sacrifice the gift’ (Steve Prefontaine). Ja, dat is ook mijn mening.
 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}