opmerkingen? print deze pagina search
home
26.12.2012 » Alive and kicking

Beste Vrienden,

Stilstaan is achteruitgaan, maar iets wat goed is hoef je niet te veranderen. Dit in gedachten trok ik nogmaals naar het Franse Tignes, ‘la station de ski la plus sportive’.
Ook al spelen het droge en koude klimaat (gebarsten lippen) en de 2000 meter hoogte (bloedneuzen) me daar wel eens parten, ik voel me daar thuis. Op en naast de piste vind ik er compagnie en uitdaging met de snowboard. In het hotel spelen we spelletjes bij een pintje of kijken we een filmpje, in het dorp spreek ik graag een woordje Frans. Ik geef mijn oren en mijn ogen de kost, want in zo’n internationaal oord is het ‘uitzicht’ – op en tussen de bergen – toch wel héél gevarieerd, maar – gelukkig – meestal ‘schoon’.

nieuws img


Na in totaal 3 weken snowboarden (incl. de week van vorig jaar) begint het naar mijn eigen ‘gevoel’ soms al eens op ‘surfen’ te trekken. Hoe het er objectief uitziet, laat ik aan jullie eigen beoordeling over in volgend filmpje:
Men vraagt me wel eens wat het gemakkelijkste en/of het leukste is: skiën of snowboarden. Ik denk dat het appelen met peren vergelijken is. De uitdagingen en de mogelijkheden situeren zich op andere vlakken. Vraag om het even welke skileraar hetgeen hij verkiest, en je zal steeds hetzelfde antwoord krijgen: ze verkiezen de variatie. Het fun-gehalte van de snowboard ligt waarschijnlijk hoger, maar bijvoorbeeld bij ijzige condities neem je beter de ski’s.

nieuws img


Sneeuwsport blijft voor mij echter een vakantiebezigheid. Ik zal de laatste zijn om lessen te nemen in Landgraaf of Peer om mij (technisch) voor te bereiden op mijn ski- of snowboardvakantie. In België heerst een andere realiteit. Ik hoop dat ik er weer klaar voor ben. Ik wens jullie, mijn lezers, dat jullie het nieuwe jaar evenzeer zien zitten. Ik wens jullie 365 dagen ‘alive and kicking’ ! We leven maar één keer. Do or do not… there is no try !

Succes in 2013 !

Karel

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}