opmerkingen? print deze pagina search
home
02.11.2003 » Met de voeten op de grond

Geachte Fans,


In tegenstelling tot wat jullie ondertussen misschien beginnen te vermoeden (of hopen), ben ik niet van de aardbol gevallen. Integendeel, de 10km-lange openingsmanche van de Crosscup die vandaag plaatsvond in Zwijnaarde (Gent), heeft eens te meer mijn voeten op de grond geplaatst. Mijn collega-triatleten Tim Van Daele en Philippe Malcolm keken toe en zagen dat het niet goed was: Karel voelde zich inderdaad nogal slapjes en kreeg ondanks het vlakke en propere parcours zijn foul?e op geen enkel moment rondgedraaid. De gure wind speelde natuurlijk niet in de kaart van de esthetica, en verkrampte kuiten (mogelijks te wijten aan de 15mm-spikes die ik in 8 maanden geen blik meer gegund heb) dragen daar ook al niet toe bij. Nochtans had ik de indruk de jongste trainingsmaand alweer goed op dreef te zijn, en vandaar was ik er toch op uit om me vandaag al eens te meten met de ware tegenstand. En daar ontbrak het niet aan: circa 75 seniors aan de start, kwalitatief een kopie van het Belgisch Kampioenschap, plus een koppel Keniaanse ??ndagsvliegen waarvoor ik me nog heb mogen reppen om niet gedubbeld te worden.


Specifieke tempotraining heeft er in de afgelopen maand dan nog wel niet op mijn programma gestaan, het goede gevoel dat ik aan mijn trainingen van de jongste weken overhield, kwam er in elk geval niet uit in Zwijnaarde. Ontgoocheld ben ik voor ??n keer echter niet; ik weet nu waar ik sta, en daar ging ik voor. Eerlijk gezegd, ben ik al een beetje blij dat ik er bij kon zijn, want dat had niet veel gescheeld. Sluimerende pijn t.h.v. mijn linkerlies dreigde in extremis nog roet in het eten te gooien... Ja, het leed van de atleet... Er zijn ergere dingen dan 52ste eindigen in de Crosscup. Ik geloof dus trouwens (maar al te graag) dat mijn optreden van vandaag niet representatief is voor de echte Karel; de volgende keren dat ik de rood-witte kleuren van mijn atletiekclub DCLA in de Vlaamse velden zal verdedigen kan het er alleen maar op vooruitgaan! De verdere crosskalender zal grotendeels van week tot week bekeken worden. De veldloop-uitstapjes horen toch een relatief ontspannen intermezzo te blijven, in een poging om nog zoveel mogelijk plezier aan onze druilerige winter te beleven.
Wat vinden jullie trouwens van het jongste Belgische hondeweer? Vooral aangenaam om te fietsen, als je mijn mening vraagt! Mijn wasvat, of beter gezegd dat van mijn moeder, is ondertussen alweer enkele keren over zijn toeren gegaan. Rutger Beke zal zich ook al wel beklagen dat hij niet langer op huwelijksreis in Hawa? is gebleven. De vice-Iron Man streek eergisteren neer uit zijn paradijs. De VRT was zo attent om toch ook enige aandacht aan zijn supportersontvangst te schenken. Ook het Leuvense stadsbestuur zette hem met het nodige eerbetoon in de bloemetjes. Dat doen ze heus niet elke dag, en gelijk hebben ze. ?Grote? sportprestaties worden niet altijd door atleten neergezet.Om in te kaderen en boven mijn bed te hangen: de winnaar van de recreatlon in Lommel
ontvangt felicitaties van de vice-Iron Man. Een historische foto.


(foto's Crosscup: Koen Huybens)

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}