opmerkingen? print deze pagina search
home
12.09.2008 » Hapering bij de lancering

Beste Vrienden,

Het is ondertussen een kleine 2 weken geleden dat ik mijn eerste looppasjes zette. Van mijn eerste 18 minuten in Heverleebos had ik dermate veel spierpijn, dat ik 2 dagen later na 10 minuten reeds van de loopband stapte wegens werkelijk té onaangenaam. Nog eens twee dagen later, op vrijdag hield ik het toch alweer een kwartiertje uit. Het totaal van week één stond daarmee op exact 8.6 km !

Week 2 heb ik op de maandagmorgen van ?Leuven Kermis? alweer onder een schitterende blauwe hemel kunnen inzetten met maar liefst 25 minuten joggen. Dat was echter meer dan voldoende: na 20 minuten kwamen de spiertjes al zeggen dat ze genoeg hadden van al het gedaver. Het plan was om woensdagavond nog eens een loopje te doen ? u raadt het al: als een volleerde start-to-runner voorzie ik na elke training een rustdag ? maar de eerste kettingbreuk in mijn naar schatting enkele honderdduizenden kilometers op deze aardkorst heeft daar woensdagavond even anders over beslist.

nieuws img

Krijgt da voor.


Na vorige week verdachte geluiden en sensaties op mijn stalen ros te zijn gewaargeworden, ben ik eens gaan voelen aan de tandwielen van mijn achterwiel. Mijn hypothese werd onmiddellijk bevestigd: die stonden los. Het was dus tijd om er woensdag de vod eens op los te laten, mijn pollen vuil te maken, en de opgepoetste tandwielen eens door fietsenmaker Geert Niclaes te laten aandraaien. En zo geschiedde. Waarna we dachtten met een gerust gemoed aan een heerlijk avondlijk fietstochtje nog te kunnen beginnen. Helaas, de gezuiverde fietsketting kraakte als nooit tevoren: katholiek was anders, en ik nam me voor om me ? wat er ook zou gebeuren ? ?s anderendaags opnieuw bij Geert aan te melden voor een nieuw stel onderdelen. Ketting noch tandwielen waren bij mijn weten een jaar oud, en de ketting was zelfs voorzien van een tussenstukje zodat ik ze regelmatig kon verwisselen met een andere ketting: kettingen hebben immers de neiging om sneller uit te lijpen dan dat de tandwielen verslijten, dus 2 kettingen zou kostenbesparend moeten zijn.
Die prachtige herfstavond, na welgeteld 30 fietskilometers, had de ketting er genoeg van, en ik maakte van dichtbij kennis met het asfalt. Een geschaafde linkerelleboog en twee gekneusde bovenbenen, incl. een onderhuids hematoom t.h.v. de linkerdij, waren mijn deel. Ik stond op mijn trappers vlak na een passage met wegenwerken, ik vertrok dus bijna vanuit stilstand, de averij had dus erger kunnen zijn. De gsm mocht evenwel zijn diensten nog eens bewijzen, het thuisfront na 4 maanden nog eens oprukken. Er zijn mensen waarop je altijd kan rekenen...

Lopen was 2 dagen uitgesloten, stappen was zelfs pijnlijk, maar vanochtend kroop ik met (voldoen)de goede benen weer uit bed. De volgende 20 jogminuten, ditmaal wegens onwaarschijnlijk hondenweer weer op het looptapijt, kon ik op mijn trainingsdagboek bijschrijven. Mijn tweede weektotaal staat dus op 9.5 km. Het gaat in stijgende lijn. De lancering van de Raket kende dus een lichte hapering, maar we zijn back on track. Nothing can stop us.

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}