opmerkingen? print deze pagina search
home
14.07.2008 » Mission impossible (part 3):

Beste Vrienden,

Ik ben apetrots op mezelf !! Mijn speklaag heeft het (een kleine) 5000m uitgehouden in het 19°C-frisse Waasmunsterse water ! De tijd doet effe niet terzake. Ik begaf me eerlijk gezegd met een klein hartje naar de startlijn en was er absoluut niet gerust in dat ik het einde zou halen. Aankomen is voor één jaar duidelijk belangrijker dan winnen. Ook de 10 km zal een kwestie van ?overleven? worden. Op die weg naar Hazewinkel was het dus een belangrijke mentale opsteker nu doorgebeten te hebben en te kunnen finishen. Alle resterende 5000m-wedstrijden beschouw ik als deel van de noodzakelijke voorbereiding op de echte zwemmarathon.

nieuws img

Open Water Zwemmen: pure heroïek !


De koude is nooit mijn grootste vriend geweest. Mijn beste triatlons heb ik onverminderd afgewerkt bij temperaturen van 30°C - remember mijn eerste 6de plaats op een BK, in 2000 te Antoing; recenter mijn eerste en tweede plaats in Aarschot 2006 en 2007; mijn eerste overwinning "ooit", in Lommel, in 2003; de zwoele nocturnes van Vilvoorde en Brugge. Kortom: hoe heter, hoe beter. Ik lijk mijn warmte gemakkelijker dan anderen af te geven aan de omgeving, maar misschien neem ik ze ook makkelijker op. Ben ik dan echt "een gevoelig manneke", zoals mijn moeder beweert? Misschien ben ik wel ? zoals de biologen het met een weergaloos mooi woord uitdrukken - poikilotherm.

nieuws img

Zoek Frone Wouters op de foto !


De dikte van mijn thermoslaag zit daar waarschijnlijk wel voor iets tussen. Enkele zeer recente metingen in het kader van een experiment aan het ?Sportkot? tonen aan dat mijn percentage lichaamsvet, zoals bepaald d.m.v. onderwaterweging (de gouden standaard ter bepaling van de lichaamssamenstelling), niet hoog ligt, maar bijlange niet uitzonderlijk laag voor een triatleet. In de onderstaande tabel zie je hoe mijn lichaamssamenstelling evolueerde over de voorbije 10 jaar triatlon: het was in de winter van 1997, op 26-jarige leeftijd, dat ik me voor het eerst toelegde op het zwemmen en dus eigenlijk met triatlon begon...

nieuws img

De ?balans? van 10 jaar triatlon.


Morituri te salutant.
("Zij die nog gaan bibberen groeten u".)

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}