opmerkingen? print deze pagina search
home
01.07.2008 » Mission Impossible (part 1):

De jeugdige overmoed van Pardaens

Beste Vrienden,

nieuws img


De eerste memorabele openwatertraining ? mét kanaalzwemmer Stefan, met Frone ook, met trainer Kris, en met Dave ? is ondertussen een feit ! Op een bewolkte zondagochtend om 7u sprong er dus een bende gekken (ja, we zijn ons ervan bewust) uiteraard zonder wetsuit (wedstrijdspecifieke voorbereiding...) in het 21°C-?warme? water van een locatie waarvan we de naam echter niet kunnen onthullen wegens geen officiële permissie ? probeer dat maar eens vast te krijgen in sportminded Belgenland: het is een mission impossible.
Van dat ontieglijke uur op een zondagochtend: je gaat het nooit geloven, maar het was een initiatief van niemand anders dan ondergetekend avondmens ! Aanvankelijk eerder gekscherend naar voren geschoven om mogelijke toezichters te ontlopen, bleek dus door de kameraden uiteindelijk nog wel ernstig genomen te worden ook... Van je vrienden moet je het hebben.
Niet geklaagd, het is eens wat anders. De eerste openwatertraining van Karel was anders ook wel vijf keer (!) sneller gedaan dan bij de anderen... Na 20? zwemmen heb ik nog 2 x zo lang zitten bibberen. De 10 km van Hazewinkel is nog ver weg... Er zal dus nog geoefend moeten worden in open (lees: koud) water. We zullen geloven dat een mens kan wennen aan zwemmen in koud water, en dan worden de komende 2 maanden nog een klein testje van de menselijke trainbaarheid. Maar zo lang scheidt mij nog van mijn ?mission impossible?, en dat is per slot van rekening nog een hele poos.

nieuws img


Waren mijn ogen en mijn honger voor de zoveelste keer weer veel groter dan mijn maag? Ga ik me voor de zoveelste keer weer verslikken omdat ik onbesuisd en onvervaard als een jonge welp mijn bek heb opengetrokken dat ik 10 km in louter mijn zwembroekje ga overbruggen? Moeten de jaren van verstand nog komen?
Bwa... zolang één op de zoveel pogingen goed afloopt, dan zijn die ?mislukkingen? snel vergeten. Het was pas erg met me gesteld geweest als ik al die keren níet op mijn bek gegaan was. F1-piloot en leeftijdsgenoot David Coulthard, die aan zijn laatste races bezig is, verwoordde het enkele dagen geleden ook nog mooi: ?Mocht alles perfect zijn verlopen, dan had ik niet half zoveel plezier beleefd.? En uitvinder Thomas Edison, die sprak al net dezelfde taal: ?I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.? Hoe kan je nu weten wat het is, als je nooit geweten hebt wat het níet is?

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}