opmerkingen? print deze pagina search
home
06.04.2008 » Presteren is vergankelijk maar de emoties zijn voor eeuwig

Beste Vrienden,

Het was geen mietjesweer op de Koppenberg en de Oude Kwaremont, maar het is duidelijk: er zijn nog Vlaamse Leeuwen mét een hoog flandrien-gehalte. Ook de teleurgestelde Leif Hoste mag fier zijn. Hij was begrijpelijk van vrij weinig woorden toen men hem onmiddellijk na de koers de microfoon onder de neus hield. Er werd door andere teams met succes ?tegen? de drievoudige tweede van de Ronde van Vlaanderen gereden.
Ikzelf beschouwde het in elk geval als een compliment toen Thierry Verbinnen en Stijn Goris enkele jaren geleden meer dan eens een complot tegen mij smeedden, laat staan als de concurrentie zelfs de behoefte voelde om in de roes van de overwinning een vreugdedansje te doen en kleinerende woorden boven te halen (zie nieuwsbericht van 06-08-2007).

nieuws img


Het zou echter wel eens kunnen, zo denk ik steeds vaker, dat ik mijn beste tijd als atleet gehad heb. Als ik nu verneem hoeveel kilometers menig (top)triatleet de voorbije paasweken in Spanje en Zuid-Frankrijk bijeenrommelde, dan zie ik dat ik die trainingsarbeid niet meer kan opbrengen.
Voor een geboren gewaande ?homo energeticus? is het een knopje omdraaien om met ?fysieke grenzen? geconfronteerd te worden, maar we hebben tegelijkertijd de leeftijd bereikt met het besef dat er voor alles iets anders in de plaats komt, of dat er voor alles misschien zelfs al iets anders in de plaats IS. Doch zelfs naast een droomjob, waarin een mens van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken, moet er plaats blijven voor een hobby. Triatlon blijft dus net als vroeger een passie, waarin de resultaten slechts een logisch voortvloeisel zijn van de trainingsvreugde. Als de resultaten ooit al een doel op zich zijn geweest, dan is de tijd nu toch aangebroken om daar definitief afstand van te doen en te focussen op het plezier van het zich kunnen meten met anderen. Mijn lichaam is nog steeds tot zeer veel in staat, en ik zal het koesteren. Ik zal zo lang mogelijk onderhouden wat ik in het voorbije decennium minutieus en met monnikengeduld heb opgebouwd.

Ondertussen is het voor de anderen vijf voor twaalf om stilaan in de kaarten te laten kijken. De grote kanonnen van het Belgische triatlon nemen stilaan stelling, en de beloften worden ongetwijfeld zenuwachtig voor de nakende optredens. Ik wens allen veel succes en volg het met de nodige nieuwsgierigheid op de voet.
De eer is aan jullie, het genoegen is aan mij !

Gegroet,
Homo energeticus

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}