opmerkingen? print deze pagina search
home
23.06.2007 » Kijk en vergelijk

Beste Vrienden,

Ook al zijn flanellen benen en een hyperkinetisch gastroïnestinaal stelsel reeds 8 dagen mijn deel: ik kijk met vertrouwen naar de toekomst en blik ook al even achterom.

Om met dat laatste te beginnen: ik had jullie nog enkele hartslagcurves te goed. Gezien een IT-probleempje ben ik hier dan toch met enkele weken vertraging. Kijk en vergelijk, zo zou ik zeggen:

ANTOING, 20 mei 2007, SP-1/4 triatlon
Plaats: 19
Tijden:
* zwemmen: 18?45?
* fietsen: 1u08?12? (compleet uitgeregend en vastgevroren op het stalen ros)
* lopen: 35?13? (de tenen nog slechts laten ontdooien, de vogels waren toch gaan vliegen)
* totaal: 2u03?37?
Hartfrequenties:
* zwemmen: 152 sl/min
* fietsen: 143 sl/min
* lopen: 156 sl/min
* totaal: 148 sl/min

nieuws img


MEERHOUT, 27 mei 2007, SP-1/4 triatlon
Plaats: 19
Tijden:
* zwemmen: 18?58?
* fietsen: 1u11?30?
* lopen: 32?43? (het gaspedaal goed ingeduwd)
* totaal: 2u03?11?
Hartfrequenties:
* zwemmen: 159 sl/min
* fietsen: 152 sl/min
* lopen: 176 sl/min (let op het verschil met voorgaande week)
* totaal: 159 sl/min

nieuws img


LEUVEN, 3 juni 2007, SP-1/2 triatlon
Plaats: 7
Tijden:
* zwemmen: 33?41?
* fietsen: 2u20?25?
* lopen: 1u08?46?
* totaal: 4u02?52?
Hartfrequenties:
* zwemmen: 146 sl/min
* fietsen: 146 sl/min
* lopen: 159 sl/min
* totaal: 150 sl/min

nieuws img


BRUGGE, 16 juni 2007, 1/4 triatlon
Plaats: 9
Tijden:
* zwemmen: 12?47?
* fietsen: 1u09?17?
* lopen: 31?55?
* totaal: 1u56?38?
Hartfrequenties:
* zwemmen: 154 sl/min
* fietsen: 145 sl/min (ligt zelfs wat lager dan in Leuven: mogelijk t.g.v. het koudere weer)
* lopen: 168 sl/min (voelde dat er geen ?snee meer op zat na ca. 6km: de curve bevestigt)
* totaal: 152 sl/min

nieuws img


De resultaten liggen tot op heden een beetje onder mijn eigen verwachtingen, maar ik ben hoopvol voor de toekomst. Mijn voorlopige hypothese is dat mijn periodisering voor een zekere conditionele ?achterstand? heeft gezorgd. Begin april, op het moment dat anderen het hardste trainen van het ganse jaar, net als ik in voorgaande jaren, heb ik dit jaar met opzet 10 dagen gerust. Het doel hiervan was om de batterijen deftig op te laden in de aanloop naar een lange en ? zo weet ik uit 7 jaar ervaring ? slopende zomer. Voorbije jaren was mijn vat al af halverwege het zomerseizoen. Ik hou het erop dat dit jaar mijn vat nu nog maar aan het vol lopen is. De toekomst zal hieromtrent uiteraard uitsluitsel brengen. In elk geval ben ik ervan overtuigd dat dit ?alternatieve-periodiseringsexperimentje? mij íets zal geleerd hebben op het einde van deze zomer.
Tenslotte kijk ik niet alleen uit naar de komende weken omdat ik conditioneel nog een beetje verwacht te ?groeien?, ook ?mijn? - heuvelachtige - wedstrijden komen er weer aan, met Kortrijk, Aarschot, Weiswampach, wellicht ook Eupen, en het sfeervolle Vilvoorde waar ik mij om de één of andere reden steeds in mijn sas voel.

Ondertussen begeef ik me niet langer met gemengde gevoelens naar Braschaat, als wel zonder enige druk noch complexen. Om te beginnen ben ik o.w.v. eerder genoemde redenen (conditionele status, aard van het parcours, ?misplaatste? verwachtingen) heel blij dat ik mij teruggetrokken heb uit de elite-selectie voor het Europees Kampioenschap Lange Afstand dat morgen georganiseerd wordt. Daarenboven ben ik een ganse week geplaagd door crescendo maagdarmklachten: ik stond er niet sterk op de voorbije dagen. Ik heb mijn collega-cardioloog de oren van de kop gezaagd en met alle mogelijke argumenten proberen te overtuigen om de grove middelen boven te halen en d.m.v. antibiotica komaf te maken met het euvel. Hij was echter niet te vermurwen. Integere sportartsen, ze bestaan dus nog. En blijkbaar trek ik ze steeds weer aan: na Els Van den Eede kruist er weer één mijn pad. Jos Vermylen heeft zijn naam als ?inwendige geneesheer? nog eens alle eer aangedaan en zijn ganse geneesmiddelencompendium van achter naar voor doorgenomen om ter elfder ure enkele andere geleerde namen dan antibiotica op een voorschriftje te zwieren. Ik ben benieuwd of mijn darmpjes door dat recept morgen 4 uur wedstrijd gaan uithouden en of er door die pilletjes ook al wat meer jus in mijn benen gekropen is dan de voorgaande dagen.

Morgenavond kom ik zoals beloofd zeker even terug op ?Brugge? en op ?Brasschaat? !

Tot dan,
Karel

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}