opmerkingen? print deze pagina search
home
06.06.2007 » Negativisme & Extremisme

Tussen de steunbetuigingen door werd ik links en rechts toch ook op mijn vingers getikt voor het zelfdestructief negativisme in mijn schrijven van 3 juni. Ik voel mij nu dan ook zelfs moreel verplicht het één en het ander te nuanceren.

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik er af en toe al eens ernstig bijloop. Volgens sommigen sta ik zelfs een beetje té nuchter in het leven, en zou ik beter al 's wat vaker een pint gaan pakken.

Ten tweede blijf ik eraan houden om jullie op jullie wenken te bedienen en eender welke wedstrijd nog diezelfde avond al schrijvend een beetje te verwerken: de emoties - jammer genoeg niet altijd euforie - horen er dan bij.

nieuws img


Tenslotte is triatlon een uit de hand gelopen hobby, die dus de rest van mijn leven bepaalt, eerder dan omgekeerd, met o.a. alle financiële consequenties vandien; triatlon is jammergenoeg geen voetbal. Voeg daarbij een snuifje ambitie - een "winnaarsmentaliteit" ("the sky is the limit"), zo u wil - en de lat ligt hoog. Er zijn een aantal levenskeuzes die ik voor mezelf niet kan verantwoorden als ik niet beter presteer dan de voorbije weken. Ik hoef daarom nog niet te winnen, maar ik wil wel de winnaars het vuur aan de schenen kunnen leggen. Dat plezier zijn alle overige opofferingen waard. Hoe fantastisch hetgeen mijn lichaam ook presteert, indien zou blijken dat ik er niet meer aan te pas kom, gooi ik het één en het ander over een andere boeg.

nieuws img


Als ik op sportief vlak veeleisend ben voor mezelf, dan is het omdat er andere toegevingen tegenover staan. Ik denk en hoop dat ik niet even streng ben tegenover mijn klanten en patiënten; ik besef als geen ander wat er moet wijken voor het realiseren van betere sportprestaties. Ik ben de laatste om dezelfde keuzes van anderen te verlangen. Dat de sportieve verwachtingen dan hoog liggen voor mezelf doet dan ook niets af van het respect voor andermans keuzes net zomin als voor hun prestaties. Integendeel, ik weet waarvoor ik gekozen heb en ik weet waarvoor ik niet gekozen heb. Dat ik opsta en ga slapen met "sport" in al zijn facetten is een zeer bewuste keuze: je kan niet van alles veel willen weten - net zomin als je optimaal kan voorbereid zijn op de kwart én op de halve triatlon...
En van dat slapengaan: het liefst van al val ik nog in slaap met een boek waarin het woord "sport" niet eens voorkomt. Er zijn grenzen, zelfs aan mijn extremisme.

En het leven ging verder na 3 juni...

We vinden wel een oplossing, al is het bij de apotheker - epo dan wel antidepressiva.

nieuws img


Tot de volgende "prestatie" !

Karel

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}