opmerkingen? print deze pagina search
home
28.05.2007 » Meerhout, op de weg naar de perfecte race

Beste Vrienden,

Jezus Christus is met Pasen gestorven en verrezen in Betlehem, Karel Pardaens met Pinksteren in Meerhout. Tot zover de gelijkenis...

Mentaal beter geprepareerd dan vorige week ? ik was vergeten dat het niveau van het triatlon er niet op afneemt met de jaren ? trok ik ditmaal zónder illusies naar de tweede superprestige kwarttriatlon. Het deelnemersveld van ook deze ?veredelde kermiskoers? mocht overigens gezien worden, met o.a. alle ?internationals? die vorige week de Poggio in het Italiaanse San Remo nog onveilig maakten. Rutger Beke liep zich met 1u07? naar een 30ste plaats op 28.000 deelnemers in de 20km van Brussel, maar in zijn plaats stonden in de Kempen aan de startlijn: de Fransman die hem vorige week nog versloeg, Stéphane Haezebrouck; regerend Belgisch Kampioen kwarttriatlon Stijn Goris; diens voorganger Frederik Van Lierde; onverslijtbare Koen Hoeyberghs; speedboot Sjerrie (Thierry Verbinnen); hardrijder Cipo (Stijn Demeulemeester); en het kwartet aanstormende beloftevolle sportkotters waarmee ik de Leuvense zwembaden regelmatig terrorriseer: Lander Dircken, Marc Geerts, Simon De Cuyper en Cedric Slock. Wat, als al die snelle zwemmers, die overigens ook geen sukkelaars zijn op de fiets, voorin dan nog eens een pelotonnetje gaan vormen? Zo er aan Karel Pardaens anno 2007 nog favorietenrollen op kwarttriatlons worden toegedicht: het is tijd om er afstand van te nemen. Het was vandaag zaak om (1) er nog eens een deftige training van te maken met het oog op het lange seizoen dat er nog komen volgt, en (2) het zelfvertrouwen zo mogelijk toch nog een beetje op te krikken na het débacle van vorige week. Het parcours lag er gewoontegetrouw al minstens zo technisch bij als in Hollain, en de weersvooruitzichten waren evenmin rooskleuriger dan vorige week. Gelukkig wordt de soep nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend, al had het al moeten lukken dat het weer nóg slechter was dan vorige week. Deze bochtenkoning was alvast blij met een droog wegdek, en ook zonder kippevel kan er afgezien worden...

nieuws img

Pardaens senior, vorige week zelf nog eens in actie. Je zou zeggen dat het in de familie zit, niet?


De lepe scheidsrechters hebben bijgeleerd: aan de startlijn worden de minuten voortaan afgeteld met ?nog 4, nog 3, nog 2 minuten...?, om dan het startschot reeds te geven, vooraleer we de start zélf nemen bij ?nog 1 minuut?. De start verliep dus onwaarschijnlijk gedisciplineerd, maar gezien de atleten het truukje nu ook al doorhebben, is de vraag hoe lang dit nog zal lukken. Ik kroop opnieuw aan wal met Stijn Demeulemeester, opnieuw op anderhalve minuut van de allereersten: daarmee neem ik vrede. Waarmee ik minder gelukkig ben: het ongelooflijk nooit eerder vertoonde geklungel waarmee ik mijn wetsuit haast niet uitkreeg. Is het de fout van Pardaens senior die de wetsuit dichtritste, of te wijten aan de onhandigheid van het zoontje? In elk geval, ik verloor ettelijke seconden: ik heb Stijn op geen enkel moment meer voor me uit zien rijden...
Ook al train ik veel op souplesse, die was vandaag ver te zoeken in het fietsen ? ofwel nog te wijten aan een gebrek aan wedstrijdritme, ofwel te wijten aan de pijlen die ik al verschoten had in in de eerste 10km. Ik denk gerust te mogen stellen een belangrijk aandeel gehad te hebben in het oprakelen van verschillende deelnemers in de eerste van drie rondes, maar over de rest van mijn aandeel hoef ik niet te stoefen. Het kan beter, ik weet het uit de voorbije jaren. Wat niet is kan dus nog komen.
Omdat (ook) de tussentijden van Pardaens senior vandaag de mist ingingen, had ik bij aankomst in wisselzone 2 niet het minste idee van achterstand op voorliggende atleten. Gezien echter mijn voornemen om er een deftige training van te maken, heb ik ?de gas? meteen opengedraaid. De Rosse Raket kan het nog: van ver terugkomen om een mooie, zesde ereplaats te versieren. Ook al ging het ?niet vanzelf?: De Rosse Raket geeft de hardrijders voorin nog altijd een reden van bestaan. De Rosse Raket is wel een beetje in zijn ijdelheid gekrenkt: uit de uitslag blijkt op plaats 13 nog een andere raket, 11? sneller. Nicolas D?Harveng, vorige week nog tweede op het BK duatlon, een naam wiens blaam nog moet én zal gezuiverd worden !!

nieuws img

Het zoontje / Pardaens junior: iets minder haar, lager startnummer, hopelijk over 30 jaar nog evenveel snelheid als zijn voorganger.


Het seizoen is nog lang, er kan nog vanalles gebeuren. Mijn uithoudingsvermogen kan in principe alleen nog maar crescendo gaan. Deze wedstrijden zijn in essentie nog steeds training; ik tel erop om eind juni (Europees Kampioenschap halve triatlon in Brasschaat) op mijn beste te zijn. Er kan uiteraard ook nog veel mislopen: mijn rug kraakte vandaag tussen de bochten, even dacht ik dat mijn H?s het gingen begeven; ik heb me echter letterlijk enkele keren rechtgezet om mijn rug te stretchen en mezelf toegesproken zoals ik het de voorbije maanden ook ingeoefend heb: ?Karel, niet twijfelen maar dóórgaan !?.
Volgende week gaan we er in elk geval opnieuw voor. In mijn thuiswedstrijd hoop ik de eer hoog te houden, ook al ben ik mezelf (lees: de man met de hamer) al vaker wél dan niet tegengekomen op de halve afstand, en ook al mag er weerwerk verwacht worden van o.a. Koen Hoeyberghs (vorig jaar 2de op het BK halve triatlon, en vandaag nog 5de), Youri Gokel (vorig jaar 3de op het BK halve triatlon), Bruno Clerbout (vorig jaar winnaar op de halve van Eupen en vorige week nog 3de), Thierry Verbinnen (vandaag nog uit de wielen gereden: je moet niet vragen hoe hard hij de afgelopen dagen nog getraind heeft), fietsmakker Jonathan Léger (al enkele ereplaatsen op Ironman-wedstrijden), Wim De Doncker (idem dito), Pieter Hélin (voormalig topduatleet), en clubgenoot Bert Ackaert (kan met de fiets rijden, vandaag nog 1u15' in Brussel, en was vorige week in Hollain nog mooi mee voorin). In afwezigheid van ?untouchables? als Rutger Beke, Marino Vanhoenacker en Luc Van Lierde kan het wel eens een hele spannende wedstrijd worden voor de eerste plaats ? al heeft Koen Hoeyberghs wel veruit de beste papieren. Voor Pardaenske zal het hoedanook opnieuw moeten gebeuren in de afsluitende 19.2 km: crashen of remonteren. Op 3 juni tussen 11 en 15u zal hij trachten komaf te maken met zijn lange-afstandsfrivoliteiten uit het verleden.

Onder het motto ?hoe heter, hoe beter? groet ik jullie alvast,

Karel, ?vorige week nog gebuisd, vandaag al geslaagd met onderscheiding?.


NB: Tot slot nog de uitslag van vorige week nog en die van vandaag

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}