opmerkingen? print deze pagina search
home
18.06.2011



"Ik heb behoorlijk unieke eetgewoonten en eet op vreemde tijdstippen, wat zo ontstaan is door onze etenstijden on the road die totaal afweken van die van andere mensen. Ik eet alleen als ik zin heb, wat in onze cultuur bijna ongehoord is. Je kunt maar beter niet eten voor je het podium op gaat en als je eraf komt moet je een uur of twee wachten tot de adrenaline is afgenomen en dat is meestal een uur of drie 's nachts. (...) Vanaf onze babytijd zijn we erop getraind om drie hoofdmaaltijden per dag te eten, het industriële fabrieksrevolutie-idee over hoe je hoort te eten. Daarvoor was dat nooit zo, toen at je vaak kleine beetjes, elk uur. Maar nadat ze ons allemaal moesten reguleren, was het: 'oké, het is etenstijd!' Op school gaat dat net zo. Aardrijkskunde en geschiedenis zijn niet belangrijk, maar ze leren je wel hoe je in een fabriek moet werken: als de toeter gaat, moet je eten. Datzelfde geldt voor administratief werk en zelfs als je minister-president leert worden."

- Keith Richards (°1943), gitarist van The Rolling Stones, in zijn biografie 'Life' (2010, p. 532)



 

» terug naar overzicht «

 

naar boven


e-visible {new media solutions}