opmerkingen? print deze pagina search
home
26.11.2006

Gisteren had ik nog de eer om naaste enkele atletiekcoryfeeŽn als Wim Vandeven (trainer Tia H.), Rudi Diels (trainer Kim G.), Hans Cooman ("dopingarts" Medisch Verantwoord Sporten van de Vlaamse Gemeenschap), en Marina Goris (professor sportvoeding KUL) een presentatie te geven op een studiedag van de Vlaamse Atletiekliga over o.a. "plotse dood" en de daarmee gepaard gaande "risicofactoren".

Uitgerekend enkele uren later slaagt het noodlot toe in de Gentse zesdaagse: de Spanjaard Isaac Galvez maakt een "banale" val, en schiet er het leven bij in...

Sporten is gezond, groots in zijn eenvoud. Een paar loopsloefen volstaat voor een dagelijkse dosis van het opperste genot, voor mij eigenlijk zelfs nog altijd niet te evenaren door om het even wat anders. Geluk zit in kleine dingen, maar het gevaar schuilt evenzeer in onverwacht hoekje. Het zal je - en misschien vooral de familie en vrienden - maar overkomen: zo'n jonge sportieve gast die plots uit je midden wordt weggenomen. Dergelijke tegenspoed zal niemand ooit kunnen voorspellen of voorkomen, maar de wetenschappelijke evidentie stapelt zich meer dan ooit op en het staat als een mijlpaal boven water: in de zetel blijven zitten is geen valabele alternatieve optie.

 

» terug naar overzicht «

 

naar boven


e-visible {new media solutions}