opmerkingen? print deze pagina search
home
21.11.2005

Gisteren zondag ben ik nog eens afgezakt naar de Wezenberg, om er op de Provinciale Training door het onnavolgbare duo Rudi Frankinouille-Mieke Smet nog eens op al m'n zwemfouten gewezen te worden. Het was dus leerrijk, maar ook leuk om er eens met atleten uit andere windstreken op te trekken.

Volgende zondag stemt iedereen om 21u05 best af op Canvas, om er op "Over Leven" naar de waarheid achter de zaak-Beke" te komen...

Ondertussen wordt er dezer dagen door dezelfde cameraploeg in mijn eigen inspanningslabo gefilmd. Morgen zullen er bij mij 15 kandidaten, die zich in ??n jaar tijd willen voorbereiden op de marathon van NY, de revue passeren. Ook in de gaten te houden dus...naam: rudi

Zou Sven Nijs de opdracht gekregen hebben van zijn trainer om uit de pedaal te 'schieten'?

Grote discussie op mountainbike-forum:
http://forum.mountainbike.be/viewtopic.php?t=18965&start=36

time 02.12.2005 12:14:06

naam: Karel

Triatlon
Luc Van Lierde denkt helemaal niet aan stoppen

Stoppen staat voorlpoig nog niet in het woordenboek van Luc Van Lierde. De 36-jarige West-Vlaming wil ondanks een mislukte Iron man nog drie jaar aan topsport doen. Sponsor Partena ondertekende een contract met Van Lierde voor drie seizoenen. De Iron man-winnaar van 96 en 99 gaat ook samenwerken met trainer/coach Paul Van Den Bosch, die ook wereldkampioen Sven Nys en rolstoeltriatleet Marc Herremans begeleidt.
30/11/2005

time 01.12.2005 09:48:59

naam: DAve

En je kan het programma nog eens bekijken op de site van de VRT:

http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/mediatheek/video-051127ZaakBeke/index.shtml?play
(in 9 delen)

time 28.11.2005 15:03:58

naam: Karel

http://www.glssport.be/Index.aspx?MenuSelect=-10&NewsPK=11031

http://vnews.ironmanlive.com/

Triatlon
Gerrit De Pauw zevende in Iron Man van Australi?
Op de Iron Man van Australi? legde Gerrit De Pauw beslag op de zevende plaats. Een tweede landgenoot, Alain Vervoort, eindigde elfde.

27/11/2005

time 28.11.2005 13:23:12

naam: DAve

En dan ben je nog iets vergeten:

Marc Herremans zal op 1 december in dienst treden bij sportmarketingbureau Octagon cis. De topsporter zal er zich bezighouden met het uitwerken van acties in de triatlonsport en zich onder andere wijden aan de verdere uitbouw van de Marc Herremans Classic.

Het is de bedoeling met de halve triatlon die zijn naam draagt en die al twee sportief erg succesvolle edities achter de rug heeft, uit te groeien tot een kwalificatieproef voor het WK halve triatlon dat de organisatoren van de Iron Man opstarten. De halve triatlon van Monaco is nu reeds een kwalificatieproef, een ambitie die de Marc Herremans Classic heeft voor 2007.

Bob Verbeeck, afgevaardigd bestuurder van Octagon cis, kent Marc Herremans al heel wat jaren: "Ik ben zeer verheugd dat we samen deze stap zetten. Marc is een grote aanwinst voor de octagon- ploeg. Hij is een echte topsporter en een voorbeeld van doorzettingsvermogen".

"Bovendien past zijn aanwerving in de traditie die we hier hebben opgestart om voormalige topsporters te betrekken bij professionele sportorganisaties. Na mezelf en Christophe Impens als oud-atleten, Eric Schoefs, oud-baanwielrenner die sinds kort bij onze wielerorganisaties wordt ingeschakeld, nu dus ook Marc", aldus Verbeeck.

bron: www.sport.be (25/11)

time 28.11.2005 10:49:35

naam: Karel

Ondertussen zit Vlaams Minister van Sport Bert Anciaux niet stil...

Zaterdag 26/11/2005, lezen we

1) in Het Nieuwsblad:

Anciaux betaalt Beke terug

Vlaams minister van Sport Bert Anciaux betaalt triatleet Rutger Beke 1.363 euro en de professor die zijn verdediging voerde, Joris Delanghe, 1.015 euro. Het gaat om kosten die beiden maakten in een dopingzaak waarin Beke vrijuit ging. Anciaux: ,,In het belang van de sport en goede controles.''

Een paar maanden geleden is triatleet Rutger Beke vrijuitgegaan in een dopingzaak over epogebruik: de test bleek namelijk niet waterdicht ?n Bekes lichaam vertoonde reacties die nog bij niemand anders ooit waren ontdekt. Meteen eiste hij 185.000 euro van het wereld-antidopingagentschap Wada en de dopinglabs van Gent en Keulen, die het A- en B-staal positief bevonden. Het proces daarover begint in februari voor de rechtbank van Gent.

Goed nieuws voor Beke ondertussen van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux, de baas van Bloso, waarbij Beke onder contract is. De minister bevestigt ons dat Beke 1.163 euro terugbetaald krijgt en professor Joris Delanghe van de Gentse universiteit, die Bekes onschuld wetenschappelijk probeerde te bewijzen, krijgt 1.015 euro.

,,Ik doe dit alleen omdat ik vind dat het in het belang van de sport is en het belang van de medisch verantwoorde sportbeoefening'', zegt Anciaux. ,,Door deze zaak is de dopingcontrole namelijk verbeterd, er zijn argumenten geleverd om een betere epotest in de toekomst te maken. Beke en Delanghe hebben hiervoor kosten gemaakt en krijgen op basis van bewezen uitgaven die kosten terug - op ??n uitzondering na, geld dat moeilijk aan het onderzoek gelinkt kon worden. Het gaat om relatief kleine bedragen die ik betaal.''

Epometingstoestel

Ironisch genoeg krijgt Beke de aanschaf terugbetaald van een ... epometingstoestel. Bij wielrenners en andere duursporters zoals triatleten is dat toestel in gebruik: in principe mag het niet, maar in de praktijk 'mogen' ze hun natuurlijke waarden aan rode bloedcellen namelijk (met doping) 'opdrijven', zo lang ze maar onder vijftig procent blijven. Beke gebruikte het toestel evenwel tijdens inspanningstests. Daarnaast betaalt Anciaux de kosten terug voor het transport van de urine- en bloedstalen naar de labs van Oslo en Erlangen.

Beke is blij. ,,Heel positief. Anciaux vindt dat ik altijd al gelijk heb gehad, anders zou hij dit wel niet gedaan hebben.''


2) op www.glssport.be:

Algemeen
Anciaux benoemt twee nieuwe topsporttrainers

Na Stefaan Obreno in het zwemmen heeft Vlaams minister van Sport Bert Anciaux nu ook Jan De Brandt (volleybal) en Carlos Prendes (kajak) een contract gegeven als topsporttrainer tot en met de Olympische Spelen van 2008 in China.

Eerlijk gezegd kan ik me toch niet altijd helemaal terugvinden in de visie van onze minister... Als ik me niet vergis gingen er in een eerste fase (dus tot 2008?) slechts 10 toptrainers aangesteld worden. Waarom dat dan trainers uit uitgerekend deze 2 sporttakken moeten zijn, dat is me toch wel een raadsel... Zijn dat misschien de belangrijkste sporttakken volgens Bert? Of lopen daar de beste trainers rond, of heersen daar juist de grootste trainingsmythes? Feit is wel dat er meer dan 100 sporten beoefend worden op de Olympische Spelen, en kayak, laat staan volleybal, zijn mijns inziens daar niet de grootste.
Of zie ik dat weer verkeerd, en moeten we tevreden zijn dat een minister eindelijk eens zijn nek uitsteekt voor het topsportgebeuren? Beter een slechte politiek dan helemaal geen politiek?

time 27.11.2005 12:27:22

naam: Karel

OK, Brecht, brengt gij dan de Playboy nog maar eens mee ;-)

time 25.11.2005 21:35:04

naam: Brecht

Ik ben niet geabonneerd op het betreffende magazine, maar ge moogt gerust die editie met Rutger meebrengen naar het zwembad ;-)

time 25.11.2005 17:24:27

naam: Karel

Er staat ook een geweldig interview met Rutger in de P-magazine van dees week !!

time 25.11.2005 12:29:24

naam: Karel

Mannen,

Van harte bedankt voor de gelukwensen.

Vandaag heb ik Canvas dus over de vloer gehad. M'n inspanningslabo werd vanochtend om 8u omgevormd tot een heuse filmstudio. Pardaenske kreeg stante pede een microfoontje op zijn hemd gespeld en willens nillens veroordeeld tot figurant van de dag: tot dik 17u stond ik doorlopend op de achtergrond. Kortom, het zou mij verbazen als het kopje van de Rosse Raket binnen dit en enkele weken niet op Canvas te zien zou zijn...
Van de 15 kandidaten (m+v) werden er 6 weerhouden voor de verdere avonturen, maar het was geen gemakkelijke deliberatie.
Ik kan je ook zeggen dat ik voortaan met andere ogen naar televisie zal kijken, nu ik zo'n heel klein beetje het gebeuren achter de schermen heb mogen meemaken.
En ja, ik heb de gelegenheid te baat genomen om de mensen erop te wijzen dat er meer dan genoeg voetbal op TV verschijnt, en dat ze altijd eens mogen komen filmen op een triatlon, als ze niet zouden weten wat doen.

Tenslotte: ik voel me ook supergecharmeerd met de eervolle vermelding die Rudi Frankinouille op zijn website over mij heeft achtergelaten, ter gelegenheid van, jawel, de geboorte van hun dochtertje Margot op ook mijn eigenste verjaardag...

time 22.11.2005 21:07:40

naam: Raf

Proficiat Karel met uw verjaardag en weeral een topprestatie!!!!
(Met dank aan DAve voor de info)

Ziet dat ge in beeld komt he als ze van canvas binnenvallen. Vraag dan dat ze eventueel volgend jaar op het BK (en SP's) ook komen filmen.

Als die 15 mensen de finish halen van de marathon doe ik er zeker mijn klak voor af, EN kom ik naar uw inspanningslabo.

Sportieve Groeten


time 22.11.2005 18:48:02

naam: DAve

Karel

beginnen de jaren dan toch te wegen? Je bent nog een heel pak zaken vergeten te vermelden. Zo heb ik via de site van onnavolgbare duo Rudi Frankinouille-Mieke Smet moeten vernemen dat je gisteren weer een kaarsje meer mocht uitblazen.

Je kreeg er meteen ook een verjaardaggenoot bij want gisteren was ook de dag dat Mieke Margot op de wereld heeft gebracht (om 32u14 ;-) maar waarschijnlijk moeten de eerste 2 cijfers omgedraaid worden). Het heeft dus niet veel gescheeld of het was pas vandaag gebeurd.

En dan nog je inspanningen van donderdag. Nergens iets te lezen over het feit dat "SuperKarel" weer eens de halve marathon van de studenten heeft gewonnen ;-)

Groetjes
en tot een van dees ergens in de bossen

time 22.11.2005 12:15:05

 

» terug naar overzicht «

 

naar boven


e-visible {new media solutions}