opmerkingen? print deze pagina search
home
23.05.2005

Het 39-jarige fenomeen Gerrit Schellens heeft opnieuw een nummertje opgevoerd: in de Ironman van Lanzarote behaalde hij een derde plaats dankzij een verbluffende marathon. Afgaande op de verhalen tart hij de wetten van de trainingslogica en de inspanningsfysiologie, maar hij is in elk geval zoals wijn: beter met de jaren. En als je wil weten wat je met jarenlang doorzettingsvermogen kan bereiken, dan kan je het dus ook eens aan hem vragen. Net als aan die andere triatleet trouwens, van wie de zaak morgen nog maar eens op de Disciplinaire Raad voorkomt...
naam: Dave

En de collega's van Karel op Gasthuis getuigen (geluidsfragmenten).

http://www.vrtnieuws.net/sport_master/andere/hoofdpunten/050524_beke_beroep/index.html

time 25.05.2005 11:04:50

naam: Karel

http://www.kuleuven.be/nieuws/berichten/2005/pb24_05_2005b.htm

time 24.05.2005 23:32:32

naam: mdr

en meer:
sporza.be

Delbeke benadrukt nog eens dat hij zich in de steek gelaten voelt in de hele zaak. "Wada-voorzitter Dick Pound steunt me niet en blameert me in het openbaar. Dat is niet plezant."

Een teken aan de wand? ;-)

time 24.05.2005 18:11:54

naam: DAve

En het spelleke blijft maar duren. Als ik het goed kan volgen is het nu weer de Disciplinaire Commisie die 'bedenk'tijd heeft gevraagd. Ik vrees dat ik straks nog gelijk ga krijgen met mijn bewering dat ze Rutger zo lang aan het lijntje gaan houden dat zijn schorsing eerder voorbij gaat zijn :-(.

Misschien moet Rutger stilaan schadevergoeding gaan vragen, want het triathloseizoen is nu toch op volle toeren aan het komen en dat is toch nog steeds zijn beroep he.

Uitspraak zaak-Beke op 3 juni

BRUSSEL - De uitspraak in de dopingzaak rond triatleet Rutger Beke is uitgesteld tot 3 juni. Voor de disciplinaire raad van de Vlaamse Gemeenschap voegde de verdediging vandaag zeven nieuwe stukken van de hand van twee Leuvense professoren toe aan het dossier. De commissie zal zich de komende dagen over het dossier buigen en uitspraak doen op vrijdag 3 juni om 11 uur.

Rutger Beke testte positief op epo na de Zwintriatlon, begin september in Knokke. Maar de triatleet ontkent dat hij doping heeft gebruikt. Hij kreeg de steun van een aantal wetenschappers, die volgens de verdediging aantoonden dat de dopingtests, die de hoeveelheid van bepaalde eiwitten in urine meten, niet onfeilbaar zijn. Volgens de wetenschappers kunnen soms van nature hogere eiwitwaarden in urine voorkomen.

In eerste aanleg werd Beke door de Disciplinaire Commissie veroordeeld tot 18 maanden schorsing en een boete van ruim duizend euro. Beke hoopt dat hij dankzij de nieuwe elementen die de wetenschappers aandragen, zal worden vrijgesproken.

kum (belga)

time 24.05.2005 18:04:02

 

» terug naar overzicht «

 

naar boven


e-visible {new media solutions}