opmerkingen? print deze pagina search
home
 • 27.12.2005 - commentaar: 0
  Heb je de kerstdagen ook op (onder andere) witloof overleefd? Wie witloof zegt, zegt in elk geval Vlaams-Brabant. Of meer zelfs: Herent, my very hometown. Op een boogscheut van "ons thuis" bevindt zich sinds de jaren tachtig de Nationale Proeftuin voor Witloof. Het eerste toertje dat ik 20 jaar geleden vaak bij wijze van "training" liep, passeerde langs dat bedrijf; het was 2 km lang...

 • 22.12.2005 - commentaar: 4
  Er is goed en er is minder goed nieuws. Het eerste vind je aan de linkerzijde van dit kadertje, het andere is dat Rutger Beke en (vermoedelijk de meesten van zijn) Arinso-Bik-consoorten de Leuvense triatlonclub (officieel) verlaten. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog pakjes en muziek om het leed te verzachten... Als je niet weet naar welke kerstmarkt eerst, kan je in december nog altijd afstemmen op ??n of andere hitlijst aller tijden. Mijn romantische top-3: 1) Aan het strand van Oostende (Louis Neefs) 2) Twee ogen zo blauw (Will Tura) 3) De zonsondergang in Weiswampach (Luxemburg 2005) En die van u???

 • 04.12.2005 - commentaar: 1
  A man's got to do what he's got to do. Hij zong hier al eens de lof uit over mij, nu heeft hij eindelijk zijn eigen weblog. Omer "Marlon" Vanco tovert glimlachen. Zijn toverstaf: een schrijfstok. Let op: hij speelt niet zomaar met de woorden, hij bespeelt de waarheid.

 • 21.11.2005 - commentaar: 12
  Gisteren zondag ben ik nog eens afgezakt naar de Wezenberg, om er op de Provinciale Training door het onnavolgbare duo Rudi Frankinouille-Mieke Smet nog eens op al m'n zwemfouten gewezen te worden. Het was dus leerrijk, maar ook leuk om er eens met atleten uit andere windstreken op te trekken. Volgende zondag stemt iedereen om 21u05 best af op Canvas, om er op "Over Leven" naar de waarheid achter de zaak-Beke" te komen... Ondertussen wordt er dezer dagen door dezelfde cameraploeg in mijn eigen inspanningslabo gefilmd. Morgen zullen er bij mij 15 kandidaten, die zich in ??n jaar tijd willen voorbereiden op de marathon van NY, de revue passeren. Ook in de gaten te houden dus...

 • 15.11.2005 - commentaar: 0
  Met de eerste indoortriatlon viel afgelopen zaterdag het doek over het jaar van onze "Sporttak in de Kijker". De federatie had kosten noch moeite gespaard om het slotevenement te promoten, maar de grote toeloop van zowel atleten als toeschouwers bleef uit. Ik geef toe: ook mij hebben de organisatoren niet warm kunnen maken voor een deelname (al zag de finale er wel leuk uit), maar een dergelijke magere opkomst hadden ze nu ook weer niet verdiend. Samen met de rest van triatlonminnend Belgi? - denk ik te mogen stellen, na wat nakaarten - hoop ik dat de federatie (met toch heelwat "vers bloed" aan boord) de moed blijft opbrengen om onze sporttak in de kijker te plaatsen. Het moet mogelijk zijn om volgend jaar ook een TV-ploeg naar het BK kwarttriatlon te halen (in Vilvoorde zag ik nog niet eens een regionale zender). Dat ze publiciteit kan maken en de pers weet te bereiken, heeft de federatie de jongste weken in elk geval bewezen. Ik zal ervoor zorgen dat mijn haar (hoeveel het ook nog mag zijn) goed ligt (voor het geval ik toevallig in beeld geraak).

 • 30.10.2005 - commentaar: 2
  Wie dacht dat er in de wintermaanden ook wat haar op mijn website zou gaan staan, die heeft het mis voor. Natuurlijk heeft ook mijn electronisch alter ego nood aan wat relatieve rust, maar ik zal het nooit over mijn hart kunnen krijgen om mijn geesteskind volledig te verwaarlozen. Ook al is het nog prima terrasjesweer, we zijn ondertussen overgeschakeld op winteruur. Voor iedereen die (1) schrik heeft in het donker, (2) wat meer binnenblijft, (3) niet weet wat lezen, en (4) toevallig ook nog ultra-ambities heeft, kan altijd al wat gaan watertanden bij de verhalen van de voorbije Spartathlon. Ik wens jullie alvast een happy Halloween, en voor wie nog niet weet wat op de BBQ gelegd: die pompoenbrochetjes en die heksenribbetjes zijn naar verluidt de moeite !

 • 09.10.2005 - commentaar: 6
  Terwijl sommige lange-afstandstriatleten nog voor de belangrijkste opdracht van het jaar staan, is het haar op de benen van anderen alweer centimetershoog aangegroeid. Ook ik ben al aan een terugblik toe... Niet louter tekst en cijfers, maar ook grafieken en cartoons: enjoy !

 • 07.10.2005 - commentaar: 3
  Karel's Ultieme Sportjaaroverzicht: vanaf volgende maandagochtend op deze website ! Iedereen mag dus zijn geduld nog een beetje oefenen - dat zal nog van pas komen ! ;-)

 • 28.09.2005 - commentaar: 9
  We tellen af naar het weekend, en dit keer niet alleen omdat de werkweek weer snel genoeg voorbij kan zijn. Mijn nonkel, Leo Pardaens, verschijnt vrijdagavond op zijn 61ste voor het eerst in zijn leven aan de start van de Spartathlon! Een internationale selectie van deelnemers krijgt 36 uur de tijd om de 246 km tussen Athene en Sparta te overbruggen. Met de trainingspraktijken van mijn nonkel, in het Leuvense reeds lang voor velen een begrip, heb ik me nooit graag vereenzelvigd gezien. Training draait immers rond m??r dan alleen maar volume. Voor dit exploot van hem doe ik echter mijn hoed af en "voor ??n keer" ben ik er fier op ook Pardaens te heten. Blijkbaar kan je niet alleen spreekwoordelijkerwijs "ver geraken" met (hoofdzakelijk, ik wil mij nuanceren) "kilometers malen". Triatleet Gerrit Schellens bewijst dit trouwens ook. Misschien kan die laatste ook nog wel eens proberen om het omlooprecord van de Spartathlon aan te vallen. Ik geef hem een goede kans, net zoals ik mijn nonkel zeer veel kans geef om Sparta te bereiken: opgeven staat immers niet in het woordenboek van mijn nonkel of zijn broer, mijn vader...

 • 25.09.2005 - commentaar: 2
  Ik heb mijn rustperiode in schoonheid kunnen afsluiten. Onder leiding van de onnavolgbare initiatiefnemer Rudi Frankinouille ging ik samen met enkele stoutmoedige triatlonvrienden (Stefanie Adam, Joachim en Katrien Van der Auwera, Dave Van Hemeldonck) en een bende gymnasten een zondagje klimmen en klauteren in Rijmenam. Klamme handjes, ambiance, en adrenaline waren ons deel op deze prachtige nazomerdag. Die blauwe plekken, natte voeten, gevoelige lies, en een paar vermoeide armen nemen we er graag bij. We hebben tenminste geleerd dat je niet alleen voor triatlon wat lef nodig hebt...

 • 23.09.2005 - commentaar: 1
  Er is vanalles om naar uit te kijken: - binnen enkele dagen hervat Kareltje zijn sportactiviteiten, en, je gelooft het niet, maar hij is er niet kwaad voor dat zijn 3 weken rust erop zitten... - morgen, 24/9, speelt er zich in Madrid ook het WK Wielrennen voor de dames af, en wie doet daar mee? O.a. een vriendin, m.n. An Van Rie, de zus van gekende hardloper Koen. Klein detail: ze is zelf de 30 ook reeds gepasseerd, en heeft pas afgelopen winter de overstap van lopen naar fietsen gezet... - in het daaropvolgende weekend (30/9-1/10) neemt mijn nonkel, Leo Pardaens, op zijn 61ste voor het eerst deel aan de 246 km-lange loopwedstrijd, de Spartathlon! Zou misschien ook nog iets voor Gerrit Schellens zijn... - op 9/10 had ikzelf aan de startlijn van de Marathon van Eindhoven willen staan, maar er zal genoeg bekend volk voor mij bij lopen... - en half oktober zullen we ons natuurlijk ook kunnen verlekkeren op een titanenclash in de Ironman in Hawaii, het officieuze, maar enige echte WK van onze dierbare en attractieve drievoudige duursport. Mijn weergaloze "Jaaroverzicht 2005" verschijnt allicht in de loop van volgende week.

 • 16.09.2005 - commentaar: 0
  In de marge van een fysiologische discussie over het fenomeen Lance Armstrong, werd de volgende schrandere opmerking gemaakt: "It has to be considered that, aside from being determined by purely physiological factors, performance in sporting competitions is highly influenced by many other variables, such as tactical race understanding and motivational and psychological issues. Although speculative, the latter two might play a prominent role in Armstrong?s sporting achievements, especially when considering the athlete?s unique medical history and human experience as a cancer survivor. Armstrong might have gained the edge over his physiologically equally strong competitors by these means." Zie "Journal of Applied Physiology" van deze week: Scientific considerations for physiological evaluations of elite athletes.

 • 16.09.2005 - commentaar: 0
  Wie herinnert zich nog het wetenschappelijke artikel over Lance Armstrong dat ik enkele maanden geleden op deze website aankaartte? Er werd door onderzoekers onder mekaar over verder gediscussieerd... Zie: Scientific considerations for physiological evaluations of elite athletes. Hopelijk kan iedereen het volledige artikel lezen. Indien niet: er werd enkele dagen geleden nog over enkele andere originele onderwerpen gepubliceerd. Ga de mentale aftakeling tegen en surf ook eens naar jap.physiology.org/cgi/content/abstract/99/4/1569?etoc en www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&dopt=Abstract&db=PubMed&list_uids=16159976

 • 08.09.2005 - commentaar: 0
  De nieuwe "voedingsdriehoek": lichaamsbeweging = de basis !!!

 • 07.09.2005 - commentaar: 1
  Karel rust uit, maar Beke is back, en Anciaux de laatste dagen blijkbaar ook. Laat maar waaien...

 • 30.08.2005 - commentaar: 2
  Terwijl Pardaenske nog altijd kampt met weerbarstige hamstrings, is dat natuurlijk een luxe-probleem in vergelijking met sommig ander nieuws... Verder kijken we natuurlijk ook reikhalzend uit naar het wederoptreden van Rutger Beke, volgende zondag in de halve Ironman van Monaco.

 • 25.08.2005 - commentaar: 1
  Voor ene keer heb ik compassie met voetballers: dit verdient niemand.

 • 23.08.2005 - commentaar: 2
  Wim De Doncker zijn zoveelste Ironman-avontuur weer maar eens tot een (heel) goed einde gebracht. Allen naar zijn website voor een "apart" verhaal, met een ontroerend slot!

 • 19.08.2005 - commentaar: 1
  Vlaanderen zendt dit weekend zijn triatlonzonen uit. Op zaterdag proberen Stijn Goris en Koen Hoeyberghs zich staande te houden in resp. het Europees Kampioenschap kwarttriatlon te Lausanne en de Marc Herremans Classic in Zolder. Op zondag waagt Wim De Doncker zijn kansje in de Ironman van Engeland, en Pardaenske doet nog eens gooi naar het podium in de laatste SP-manche in Weiswampach. Wie dit weekend niets over triatlon verneemt, die heeft het niet WILLEN horen ! Voor de resultaten van WWP: www.triathlon.be Om IM UK live te volgen: vnews.ironmanlive.com

 • 09.08.2005 - commentaar: 2
  Een triatlon duurt maar 8 uur. Sommige wedstrijden duren 11 maanden, maar ook die kan je winnen. Sommige mensen kijken naar de sterren. Sommigen klimmen op een berg en proberen de sterren te grijpen. 9 augustus 2005: ontroerende momenten voor mij. Een groot triatleet en zijn team: hopelijk inspirerend ook voor vele anderen.

 • 08.08.2005 - commentaar: 4
  Het was een kort nachtje en de darmpjes zijn nog niet helemaal terug de oude, maar verder voelen we ons fris en monter na ons tripje in het duitstalige landsgedeelte. Hoe we het BK halve triatlon overleefd hebben, verneem je hiernaast. Ondertussen zijn we al benieuwd naar het oordeel dat men morgen in Brussel zal vellen over Rutger Beke.

 • 04.08.2005 - commentaar: 3
  Het ziet ernaar uit dat we de beste dag van de ganse zomervakantie krijgen om het BK halve triatlon in Eupen af te werken. Ik denk dat ik mijn wetsuit pas ga uittrekken na het fietsen...

 • 02.08.2005 - commentaar: 0
  Het mooie aan het leveren van sportprestaties is dat het om zoveel m??r dan training en talent draait. Wie zijn fysieke grenzen steeds weer wil verleggen, laat staan overstijgen, moet zijn hele zelf in de weegschaal werpen.

 • 29.07.2005 - commentaar: 4
  Heidi Rakels, een Atlete waarvan we nog wel iets kunnen leren...

 • 26.07.2005 - commentaar: 6
  Beke versus Delbeke, the story continues. En het ziet er nog altijd naar uit dat het feuilleton gaat eindigen met een happy end, spijtig genoeg zelfs voor de lepe slechteriken, die er ter elfder ure nog gaan in slagen om hun hagje te redden. Ook niet leuk voor "de goei" dat de cinema zo lang moet duren: in die calvarietocht hadden ze nu toch wel echt mogen knippen. Hopelijk valt de ontknoping toch nog op de voorziene 9 augustus, zodat we nog een mooie epiloog krijgen in Hawai.

 • 22.07.2005 - commentaar: 0
  Het BK in Vilvoorde: het is maar weer eens gebeurd. Voor wie het niet live kon meemaken of er nog niet genoeg van heeft: beleef het hier opnieuw, in woord en in beeld...!

 • 17.07.2005 - commentaar: 0
  We maken ons op voor de belangrijkste en allicht spannendste kwart-triatlon van 2005 op Belgische bodem: donderdag omstreeks 20u10 zullen we weten wie de nationale driekleur mag aantrekken. Is de snelste loper bij voorbaat de geklopte man of is die zelfs de te kloppen man? Ook indien er als "allen tegen ??n" gereden wordt in het eerste peloton en ook al kan ik op geen enkel ogenblik op het voorplan treden, ik geniet nu al van mijn underdog-positie. Na alle harde noten heb ik van zo'n mooie zomer nooit durven dromen. En dan ben ik nog maar 33...

 • 13.07.2005 - commentaar: 1
  Het is een eer en een genoegen om een heel klein steentje bij te dragen aan de voetbalploeg uit mijn eigen stad: OHL.

 • 10.07.2005 - commentaar: 0
  Als ik moet kiezen tussen een week van 20u werken met 35u trainen (zoals enkele weken geleden) en een week van 30u werken met 25u (proberen te) trainen (zoals afgelopen week), dan is de keus toch snel gemaakt. Soms vind ik het jammer dat een profbestaan voor mij niet weggelegd is, maar aan de andere kant weet ik niet of het ook wel zou willen als ik voor de keuze zou geplaatst worden...

 • 03.07.2005 - commentaar: 5
  - zoals je aan de lay-out van de site kan merken, heeft Manu zich nog eens flink laten gaan... Thanks Manu ! - unieke gebeurtenis op Belgische bodem in de Leietriatlon te Sint-Martens-Latem: tijdens het fietsen komt het tot een hergroepering van de kopgroep en het achtervolgende peloton. Is het toevallig omdat Pardaens niet meedeed? - ons 38-jarig fenomeen Gerrit Schellens verlengt in het Zweedse S?ter zijn Europese titel over de lange afstand. Je moet het maar doen, een week na "de halve van Brasschaat"!

 • 28.06.2005 - commentaar: 1
  Het triatlonseizoen is bijna halfweg, ongelooflijk maar waar ! Ik ga me (voorlopig) niet wagen aan een tussentijdse balans, maar de definitieve planning voor de rest van het seizoen is w?l een feit. Noteer enkele fundamentele wijzigingen in de "places 2 be" !

 • 21.06.2005 - commentaar: 4
  Iedereen heeft er de mond van vol dat sportbeoefening bij de huidige tropische temperaturen "ongezond" is, maar... Het zou kunnen dat het aan mijn beperkte hoeveelheid grijze massa ligt, maar ik zie dat niet in. Uiteraard zorgt het warme weer voor een forse toename van de cardiovasculaire belasting, maar indien je voldoende drinkt en - vooral - niet dezelfde prestaties verlangt (lees: minder (intensief) traint) tijdens een hittegolf: so what?

 • 20.06.2005 - commentaar: 2
  Terwijl de atleten, toeschouwers en organisatoren nog nazweten, wordt hier voor u het gebeuren in de Brugse kwarttriatlon alvast eventjes "opgefrist" in woord en beeld.

 • 14.06.2005 - commentaar: 2
  Lang geleden dat we nog zoveel goed nieuws op ??n dag gehad hebben: - we mogen het invullen van onze belastingsbrief nog 2 maand voor ons uitschuiven - zodat we ons volledig kunnen concentreren op de eerstvolgende wedstrijd, die doorgaat in Brugge, en die we naar alle waarschijnlijkheid eindelijk eens "op temperatuur" gaan kunnen afwerken !!!

 • 07.06.2005 - commentaar: 5
  What if God was one of us? What would you ask if you had just one question? (Joan Osborne)

 • 31.05.2005 - commentaar: 3
  Wat is er deze week om naar uit te kijken...? De D-day voor Rutger op vrijdag in Brussel?? En misschien ook ene voor Karel op zondag in Zundert???

 • 28.05.2005 - commentaar: 1
  Naarmate de buitentemperatuur de hoogte ingaat, lopen de bal- en zaalsporten op hun laatste benen. De duursportfanaten komen stilaan beter aan hun trekken, met alleen dit weekend, voor de lopers: d? 20km van Brussel, voor de lopers-fietsers: het WK lange-afstandsduatlon in Itali?, en voor de omnivalente atleten (we blijven bescheiden en objectief): de tweede SP-manche in de Kempen !

 • 26.05.2005 - commentaar: 1
  Komende zondag trekt triatlonminnend Belgi? richting Meerhout voor de 2 superprestige-clash van 2005. Bij wijze van "opwarming" worden we voorlopig in elk geval reeds letterlijk "op de rooster gelegd". Hopelijk krijgen we zondag geen "koude douche" te verwerken...

 • 23.05.2005 - commentaar: 4
  Het 39-jarige fenomeen Gerrit Schellens heeft opnieuw een nummertje opgevoerd: in de Ironman van Lanzarote behaalde hij een derde plaats dankzij een verbluffende marathon. Afgaande op de verhalen tart hij de wetten van de trainingslogica en de inspanningsfysiologie, maar hij is in elk geval zoals wijn: beter met de jaren. En als je wil weten wat je met jarenlang doorzettingsvermogen kan bereiken, dan kan je het dus ook eens aan hem vragen. Net als aan die andere triatleet trouwens, van wie de zaak morgen nog maar eens op de Disciplinaire Raad voorkomt...

 • 19.05.2005 - commentaar: 0
  Net iets minder spannend dan triatlon, maar toch: Miss Sports Belgium

 • 16.05.2005 - commentaar: 1
  Wie de eerste triatlonzitting nog niet helemaal verteerd heeft, kan ze hier nog effe in woord en beeld herkauwen. Vergeet de Sfeerbeelden niet op deze site, en evenmin de fantastische foto's op de website van de organiserende vereniging!

 • 11.05.2005 - commentaar: 2
  De ministers houden marathonzittingen over Brussel-Halle-Vilvoorde, de atleten waken wel over Leuven: zondag om 14u eerste grote triatlonzitting !!!

 • 10.05.2005 - commentaar: 1
  If training is an art, Training hard is Art !

 • 04.05.2005 - commentaar: 1
  Ik heb de laatste dagen nogal veel zitten denken... - Prof. Delbeke van Gent wil klacht neerleggen tegen Rutger Beke wegens "laster en eerroof": misschien gebeurt binnen enkele weken wel het omgekeerde... - de opwarming van de Aarde neemt dramatische proporties aan: zelfs in mei ben je blij dat er zoiets als een chauffage bestaat; we hebben nu tenminste geen last van vliegjes als we er met de koersfiets op uit trekken - lichaamsbeweging is belangrijk, o.a. in de preventie van obesitas; volgens Amerikaanse experts is dat laatste er de oorzaak van dat de levensverwachting vanaf heden terug begint te dalen! Het kon natuurlijk niet blijven duren. - volgens de trendwatchers van Knack is rood haar in de mode, en gaat het deze zomer het straatbeeld domineren: met dat laatste wordt wschlk reeds gedoeld op de triatlons...

 • 02.05.2005 - commentaar: 3
  Afgelopen weekend stond er een prachtig interview met Rutger Beke in de krant De Morgen. Voor de ge?nteresseerden die het zouden gemist hebben, wil ik het nog altijd wel eens illegaal doorsturen. In elk geval: morgen (3 mei) mag hij zich nogmaals verdedigen. Ik denk dat we ons toch nog eens schrap mogen zetten, en ik hoop vurig dat ik die fles champagne eindelijk uit mijn koelkast kan halen. De kans is weliswaar groot dat de uitspraak nog niet voor morgen is, opdat de "critici" zich nog eens kunnen beraden over wat hen voorgeschoteld zal worden...

 • 26.04.2005 - commentaar: 3
  Zaterdag wordt in Wachtebeke het startschot gegeven van een nieuw triatlonseizoen. Zoals elk jaar begin ik eraan met verschillende vraagtekens, maar ook met de nodige ambities. De sportwereld is een bikkelharde wereld waarin je je als atleet steeds weer moet bewijzen en het recht van de sterkste geldt. Iemand die zich dan nog in een fysiek veeleisende sport wil waarmaken wordt dan ook op meerdere vlakken tot het uiterste gedreven. Dat maakt voor mij van triatlon echter een uitdaging zoals er nergens anders ??n te vinden is. De voldoening bij succes heeft een waarde die nooit in geld kan worden uitgedrukt.

 • 26.04.2005 - commentaar: 1
  Zaterdag wordt in Wachtebeke het startschot gegeven van een nieuw triatlonseizoen. Zoals elk jaar begin ik eraan met verschillende vraagtekens, maar ook met de nodige ambities. De sportwereld is een bikkelharde wereld waarin je je als atleet steeds weer moet bewijzen en het recht van de sterkste geldt. Iemand die zich dan nog in een fysiek veeleisende sport wil waarmaken wordt dan ook op meerdere vlakken tot het uiterste gedreven. Dat maakt voor mij van triatlon echter een uitdaging zoals er nergens anders ??n te vinden is. (Top)sport wordt daarom ook wel eens de "universiteit van het leven" genoemd, waarvan volgens mij het "inschrijvingsgeld" dan toch onbetaalbaar is...

 • 20.04.2005 - commentaar: 1
  Vanavond omstreeks 19u45 kwam er (spier!)witte rook uit de schoorstenen van Stella Artois ! Is er een nieuwe directeur bij Inbev? Of heeft de nieuwe paus aandelen bij de Leuvense multinational? Of krijgt het Vaticaan een nieuwe hofleverancier? Voortaan Jupiler, Hougaerdse Das, of Labatt Ice i.p.v. witte of rode Bordeaux tijdens de eucharistievieringen, als het afhangt van Benedictus XVI?

 • 17.04.2005 - commentaar: 0
  Belgi?, een land zonder sportcultuur? Toen ik gisteren het toch weer niet kon laten om met mijn stalen ros het herfstweer (tja, gietende regen, N-wind, 10?C: hoe noem je dat anders?) te trotseren, kwam ik op anderhalf uur tijd toch meer wielrenners tegen dan op een gans paasverlof aan de zonovergoten Spaanse kust... En ook atletiekpistes zie je ginds al evenveel als vrouwelijk schoon: je moet dus al geluk hebben om er ??n tegen te komen. Sport in de breedte is natuurlijk wat anders dan topsport. Onze politici zeggen elk jaar wel weer dat ze het budget voor topsport omhoogtrekken, maar ondertussen moet je als top-atleet toch maareen flinke dosis geluk hebben om ook als prof-atleet door het leven te kunnen gaan.

 • 10.04.2005 - commentaar: 0
  Ondertussen staan we weer met beide voetjes op de (Belgische) grond, na een in allerlei opzichten geslaagde stage... We mochten er afgelopen donderdag nog vernemen dat Jul Clonen, sinds vele jaren onze sporttechnische co?rdinator (en in de praktijk waarschijnlijk nog veel meer dan dat), vanaf 15 april de functie van Vlaams Topsportexpert opneemt. Ik wens hem bij deze alvast veel geluk en succes in zijn nieuwe carri?re, maar ik (en vele anderen waarschijnlijk niet minder) zullen hem zeker en vast soms missen. Een man met een dergelijke verantwoordelijkheid, zoals hij, wordt (werd) niet gespaard van commentaar, maar zijn opvolg(st)er mag zich daar gegarandeerd ook aan verwachten, ook al doet die het hopelijk even goed of zelfs beter...

 • 24.03.2005 - commentaar: 0
  En wijlle weg, met de noorderzon, naar de zuiderzon, van 26-03 tot 09-04... Laat het maar waaien in Belgi?! Greetz & tot binnenkort !

 • 16.03.2005 - commentaar: 2
  In een "OPEN BRIEF: Hematocriet of hypocriet" neemt Jean-Marie Dedecker het dopingbeleid van Vlaanderen op de korrel. In zijn onnavolgbare stijl legt hij hier en daar toch alweer de vinger op de wonde. Een man die zijn wereld kent, maar niet deelneemt aan de hypocrisie die er ingeburgerd is?

 • 04.03.2005 - commentaar: 7
  Rutger (Beke) geschorst voor niet minder dan 18 maanden...! Tja, what can we say? Ik verander in elk geval niet van gedacht omdat een bepaalde commissie omwille van bepaalde redenen een bepaalde beslissing zou genomen hebben. Ik neem geen woord terug van wat ik ondertussen her en der heb verkondigd. Zolang Rutger mij niet persoonlijk komt vertellen dat hij zich met ongeoorloofde praktijken heeft ingelaten, kan hij rekenen op het vertrouwen en het respect dat ik steeds voor hem gehad heb.

 • 03.03.2005 - commentaar: 0
  Dat onze Vlaamse minister voor Sport, Bert A., het topsportgebeuren een nieuwe injectie wil geven, kunnen we alleen maar toejuichen. Ondertussen, zo lees ik in de Passe-Partout, heeft het hem al wel behaagd om het jeugdsportcontract met de stad Leuven stop te zetten. Ik wens de minister veel succes bij het ontdekken van jonge talentjes terwijl hij hen terzelfdertijd de kansen voor sportbeoefening ontneemt.

 • 28.02.2005 - commentaar: 1
  Terwijl ik gisteren bij mijn ouders was, heb ik een uurtje met een door verbazing wijd opengesperde mond zitten gapen naar de renners die deelnamen aan de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Ja, ze mogen dan nog stijf staan van de doping... stijfbevroren van de kou staat blijkbaar toch niet in hun woordenboek. Respect!

 • 27.02.2005 - commentaar: 2
  De kogel is dan blijkbaar toch door de kerk: na veel vijven en zessen heeft onze vriend Bert heeft een topsportmanager aangesteld. Ivo Van Aken, die voor tennisminnend Belgi? al heelwat betekend heeft, kan inderdaad reeds enkele adelbrieven voorleggen. Jean-Marie Dedecker had de functie nochtans van mijn part ook mogen opnemen.

 • 24.02.2005 - commentaar: 0
  Naar 't schijnt is de Aarde aan het opwarmen, maar ik kan me toch niet herinneren dat het zoveel dagen achter elkaar blijft sneeuwen. Als triatleet zou ik het anders wel graag genoeg geloven: er ligt al een volle centimeter stof op mijn koersfiets. Dus of het winterweer nu van die aard is om te gaan fietsen of niet toelaat van te gaan fietsen: kuisen moet je hem toch !

 • 21.02.2005 - commentaar: 0
  Net een leuke uitspraak tegengekomen... "Live as if you were to die tomorrow, Learn as if you were to live forever." Daar kan ik me wel in vinden !

 • 19.02.2005 - commentaar: 0
  Heden een studiedag aan de K.U.Leuven over motivatie in de competitiesport. Top of the bill: sportpsycholoog Bert De Cuyper, die ook zijn zegje zal doen, heeft gevraagd enkele citaten van mijn website te mogen plukken. Ik voel me vereerd met hem te mogen samenwerken. Ik dweep ook met de sportpsychologie in het algemeen. Hoeveel ik ook meen te weten over de fysieke luik in de training, ik ben er hoe langer hoe meer van overtuigd dat de toppers het verschil maken met de materie tussen beide oren.

 • 11.02.2005 - commentaar: 0

 • 18.01.2005 - commentaar: 2
  Terwijl die ene Leuvense triatleet een tsunami van blessures probeert te overleven, blijft een andere Leuvenaar noodgedwongen door een ander dal waden. De Rutger Beke-soap duurt voort. Al kan ik mij niet van het vermoeden ontdoen dat "de verdediging" ondertussen - of: eindelijk, want het moet deugd gedaan hebben! - al eens heeft kunnen glimlachen: als zelfs het WADA al op zijn stappen terugkomt en de epo-test herziet... Tja, moet er dan nog zand zijn?

 • 06.01.2005 - commentaar: 1
  Vandaag werd er wellicht GESCHIEDENIS geschreven! Rutger sprak. En op 18 januari spreekt de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap. Dat RECHTVAARDIGHEID moge geschieden! Ik heb hier in mijn koelkast nog altijd een fles champagne liggen van mijn tweede plaats in Lommel... Laat ons hopen dat de grootste feestdag nog mag komen na de kerstvakantie.

 • 04.01.2005 - commentaar: 1
  De aardbeving in Thailand en de daaruit voortvloeiende miserie toont aan dat er nog steeds solidariteit bestaat. Het geld kan blijkbaar niet snel genoeg gestort worden, en de bedragen kunnen niet hoog genoeg zijn. Laat ons alleen maar hopen dat de kansarmen en de hulpbehoevenden, die op een paar deuren van de onze wonen (zo ze al een huis hebben), niet letterlijk en figuurlijk in de kou blijven staan. Maar ja, een achterstallige elektriciteitsrekening en een laag diploma is natuurlijk niet zo spectaculair als een vloedgolf bij 8,9 op de schaal van Richter...

 • 02.01.2005 - commentaar: 1
  Absolutely fabulous: de ultieme eindejaarsvraagjes!

 

 

naar boven


e-visible {new media solutions}