opmerkingen? print deze pagina search
home
 • 30.12.2004 - commentaar: 0
  Aan de vooravond van het nieuwe jaar hebben we de site nog eens opgeblonken... Lees de kerstboodschap vooraleer het vijgen na pasen zijn !

 • 17.12.2004 - commentaar: 3
  Naar verluidt begint er wat stof te komen op mijn website... Over enkele dagen zullen we 'm nog 's opblinken !

 • 18.11.2004 - commentaar: 3
  Topsport and topatleten zijn niet al "bad and evil", en/maar niks of niemand is "heilig of absoluut" - ik niet, ook de paus niet, niet de koning, en ook niet de wetenschap.

 • 20.10.2004 - commentaar: 4
  RUTGER IS ONSCHULDIG!

 • 28.09.2004 - commentaar: 21
  "Hawaii", het officieuze wereldkampioenschap triatlon, staat voor de deur. Op 16 oktober zullen de beste lange-afstandstriatleten van onze aardbol zich andermaal met elkaar meten. Tijd dus voor een pronostiekje! Waar denken jullie dat Belgi?'s boegbeelden Luc Van Lierde en Rutger Beke zullen stranden in de uitslag?

 • 10.09.2004 - commentaar: 2
  De Paralympics: volgen jullie het?

 • 01.09.2004 - commentaar: 0
  De 10 geboden volgens Robert Van de Walle.

 • 30.08.2004 - commentaar: 0
  De XXVste OS behoren tot het verleden. We hebben 16 dagen sport kunnen horen, zien en ruiken, dat het zelfs mijn strot bij momenten uitkwam. De meest beklijvende, memorabele, ja zelfs ontroerende episode gaat voor mijn part toch uit naar de fenomenale ontknoping van het vrouwentriatlon...

 • 28.08.2004 - commentaar: 3
  Strakjes, om 17u00 local time, loop ik in Kessel-Lo een 10.000m in de gloednieuwe Gaston Roelants Arena. Jullie zijn benieuwd naar wat ik vermag op de piste? Je bent niet alleen! In afwachting van de uitslag (vanavond of vannacht op deze site), mag je natuurlijk al een beetje pronostiekeren...

 • 22.08.2004 - commentaar: 0
  De superprestige-kwarttriatlon van Weiswampach anno 2004 is ondertussen een feit, getuige daarvan: de naakte cijfers, de mooiste foto's, en alweer een hele hoop indianenverhalen.

 • 19.08.2004 - commentaar: 0
  Nu zondag, op 22/8, krijg ik in Weiswampach (Lux.) de laatste kans van 2004 om nog een SP-zege binnen te rijven. Daar ben ik in mijn "carri?re" dus nog altijd niet in gelukt... Van mijn armen moet ik het tegenwoordig echter niet hebben, van mijn benen daarentegen... Afgaande op de deelnemerslijst zal ik het ook niet onder de markt hebben: de nagenoeg voltallige Nederlandse (Berk, Looze, Meulenberg, Rost) ?n Belgische top (Goris, Verbinnen, Verleysen, Croes, Zeebroek, Hoeyberghs + Bentley) tekent present! Kadokes zal ik dus zeker niet krijgen, maar die hoef ik ook niet. Ik geef er trouwens ook geen, en het maakt een prestatie er alleen maar mooier door.

 • 17.08.2004 - commentaar: 1
  Rogge heeft gelijk: de Spelen worden te groot. Waar 'm wel moet afblijven: synchroonduiken en beachvolleybal voor vrouwen, de 200m vrije slag voor mannen, en de loopnummers voor niet-gedopeerden. Triatlon is ook een mooie sport, niet?

 • 15.08.2004 - commentaar: 0
  In Izegem was een tweede plaats mijn deel, en ik meen die niet gestolen te hebben. Full details vind je in onderstaand relaas, op de website van de organiserende club, en de website van de BTF. Sfeerbeelden volgen morgen of overmorgen.

 • 13.08.2004 - commentaar: 1
  Hoewel ik de voorbije dagen nog een tandje bijgestoken heb met het oog op de wedstrijd van 22/8 in Weiswampach, trek ik overmorgen (15/8) toch naar Izegem. Vooral van mijn zwemmen verwacht ik niet veel, maar triatlon bestaat nog altijd uit 3 disciplines, nietwaar?

 • 08.08.2004 - commentaar: 0
  Ondanks een superslechte zwembeurt, stayeren verboden was en de darmen nog nooit zo hard tegenwerkten tijdens het lopen, moest de hoogblonde DOK-turbo alleen in de hoogblonde BIK-boy zijn meerdere erkennen. Sfeerbeelden en een doortastende analyse staan online! PS: ook massa's coole foto's te bekijken op www.bruudruuster.com, onder "evenementen"!!

 • 05.08.2004 - commentaar: 1
  Ik HAAT hittegolven. Meer dan 30?C en bovendien laf, dat is mijn definitie van "verschrikkelijk slecht weer". Geen weer om er een hond door te jagen! Het enige waarvoor het nog deugt, is om kwarttriatlons in te beslechten. In het verleden is meermaals gebleken dat de hitte mijn prestatievermogen minder aantast dan dat van mijn opponenten... So, for next sunday, let it be HOT in Lommel! Let it be... like last year!!

 • 29.07.2004 - commentaar: 5
  Al die dopinggevallen van de laatste tijd... Het sportnieuws begint meer op dopingnieuws te trekken !! Wat gaan we dit jaar nog meemaken???

 • 24.07.2004 - commentaar: 0
  Voor de afwisseling geef ik nog eens forfait. Ik heb besloten om morgen niet deel te nemen aan de SP-wedstrijd in Antoing. Hoewel ik eigenlijk ook nog niet ingeschreven was, twijfelde ik nog. Toen ik gisteren echter nog keelpijn kreeg, was de knoop vlug doorgehakt. Daarbij komt nog dat ik in de voorbije anderhalve maand nog nauwelijks heb gelopen, en om dan ineens twee 10km-wedstrijden in 4 dagen tijd te gaan afhaspelen...: "gezond" is het wschlk niet.

 • 22.07.2004 - commentaar: 2
  We waren klaar om nog eens te knallen. Gisteren, op de Nationale Feestdag dus, in Vilvoorde... Zie Sfeerbeelden en Nieuws van het Triatlonfront.

 • 14.07.2004 - commentaar: 1
  Ondertussen heb ik al 3 keer met mijn voeten laten spelen door de kinesist, en ik moet zeggen: het is heerlijk om na een maand weer gewoon te kunnen stappen zonder erover te moeten nadenken...

 • 08.07.2004 - commentaar: 1
  Ik ga (ook) niet naar het Vlaams Kampioenschap kwart-triatlon in Kortrijk, nu zondag, 11 juli. Mijn voet, jeweetwel... In afwachting van beter nieuws groet ik u voor onbepaalde duur.

 • 30.06.2004 - commentaar: 1
  Voor wie het nog niet zou doorhebben: het jaar 2004 loopt voor Pardaenske niet volgens plan. Mijn derde forfait van het 2 maanden durende triatlonseizoen is een feit: ik heb verstek gegeven voor wat mijn eerste ITU-points race moest worden, aanstaande zaterdag in het Nederlandse Holten. Je vindt hier alle details...

 • 20.06.2004 - commentaar: 1
  2004: een jaar "van mijn voeten"!! Ik heb dus ook mijn kat moeten sturen naar de de triatlon door Brugge. Letterlijk en figuurlijk een streep door mijn rekening... Diegene die de datum en aard van mijn volgende blessure voorspelt, ontvangt een gesigneerde Actus-Leenbakker-outfit! :-))

 • 13.06.2004 - commentaar: 0
  In verschillende opzichten was het weer een hele belevenis, het jaarlijkse triatlongebeuren in "mijn" Leuven. Langs deze weg wil ik mijn vele supporters nogmaals hartelijk danken, maar mijn bijzondere dank gaat uit naar een verre kennis, chirurg Koen Defoort. Het is door zijn toedoen dat ik met de snijwonde in mijn voet, opgelopen in de eerste manche, mijn wedstrijd heb kunnen verderzetten. In nachtelijke uurtjes heb ik mijn verhaal neergepend... maar vergeet ook niet het hele album "sfeerbeelden" van Manu...

 • 10.06.2004 - commentaar: 1
  Ik leef tegenwoordig van weekend tot weekend, dat hebben jullie wschlk al wel lang door. Veeleer dan naar de verkiezingen van volgende zondag, ben ik benieuwd naar het wedstrijdverloop in Leuven. Ronny Huyvaert, die zijn strepen reeds verdiend heeft als organisator, pakt voor de gelegenheid uit met een "triatlon" in verschillende, korte fazes, en het ziet ernaar dat hij ook deze keer niet zal teleurstellen. Het venijn (voor de deelnemers) en het spektakel (voor de toeschouwers) zit 'm ongetwijfeld in de staart met start om 17u00. Ik hoop mijn aandeel te hebben in de finale...

 • 06.06.2004 - commentaar: 0
  Bij mijn tweede kwarttriatlon van 2004 werd ik in het Nederlandse grensstadje Zundert voor de leeuwen geworpen. We hebben het overleefd! De naakte cijfertjes en de blote resultaten, van zowel de superprestige- als de elite-wedstrijd (waarin ik voor de gelegenheid aantrad), zijn online aan te treffen op www.triathlon.be.

 • 03.06.2004 - commentaar: 1
  Zondag e.k. trek ik voor mijn tweede 1/4-triatlon van dit jaar naar het Nederlandse grensstadje Zundert. Voor ??n keer (de laatste keer?) treed ik niet aan in de nationale SP-wedstrijd, maar wel in de elitewedstrijd. We worden te water gelaten om 14u00 en ik hoop ergens in - en niet achter - het pak een 2-tal uur later over de meet te vlammen. Ook al betwijfel ik dus dat ik op mijn plaats ben tussen het internationale geweld, vertrek ik met "goesting": ik kijk ernaar uit om me eens met totaal andere tegenstrevers te meten, en... "nothing to loose" !

 • 30.05.2004 - commentaar: 3
  Een lang, maar ook een goedgevuld sportweekeinde, met allerlei sportevenementen om in het oog te houden omdat er vele kameraden in actie komen. Ik denk niet alleen aan het WK duatlon in Geel en de 20 km van Brussel. Ik ben persoonlijk nog het meest benieuwd of mijn vriend Ridouane Es-Saadi erin zal slagen het minimum voor de OS te lopen op de 5000m, maandag op de IAAF Grand Prix meeting in Hengelo (zie ook de website van m'n atletiekclub, DCLA).

 • 26.05.2004 - commentaar: 3
  www.dopinglijn.be: de schandpaal anno 2004. Was het echt nodig om terug te grijpen naar Middeleeuwse samenlevingsnormen?Wie iets mispeuterd heeft, zal ervoor boeten: is dat dan toch een volwassen redenering? Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ik zal nooit als eerste gooien. En wie mij daar toch zou op betrappen, die mag mijn naam op het internet zetten: www.eerstesteenwerpers.be. Ik zal de website in 't oog houden...

 • 23.05.2004 - commentaar: 1
  De Belgische kampioen kwarttriatlon anno 2004 is bekend. Rutger Beke zal ondertussen in zijn carri?re waarschijnlijk al wel zoveel nationale titels verzameld hebben als Petacchi in de Giro van dit jaar, zeker? Nota bene: voor sfeerbeelden van het BK in Meerhout, zie de rubriek - jawel - "Sfeerbeelden" !!

 • 21.05.2004 - commentaar: 2
  Wie wordt zondag Belgisch Kampioen kwart-triatlon in Meerhout??? Wat bij voorbaat vaststaat: het wordt BE-RE-SPAN-NEND !!! De voltallige Nederlandse top zakt af om de voltallige Belgische top op te jutten, maar er is niet ??n man die er met kop en schouders bovenuitsteekt. Elke topper - Belg of Nederlander- heeft zijn spreekwoordelijke Achillespees. Het wordt in alle opzichten een "open" BK... Ik heb ook uit goede bron vernomen dat Pardaens zijn turbo ook nog eens gaat testen.

 • 14.05.2004 - commentaar: 0
  De OS in Athene moeten officieel nog beginnen, maar de kat- en muisspelletjes mogen er alvast reeds zijn...: er zit blijkbaar een nieuwe demonstratiesport in het voorprogramma. De Spelen beloven nu alvast spannend te worden. Hoeveel, door wie, en op welke dag zullen de eerste bommen vallen? Hoeveel nationale delegaties zullen uiteindelijk effectief wegblijven van Athene? De hamvraag is natuurlijk of de Spelen uberhaupt wel zullen doorgaan... Zo ja, en stel dat jijzelf als atleet geselecteerd zou zijn: zou jij dan eigenlijk nog wel zin hebben om daar je vel te gaan riskeren?

 • 11.05.2004 - commentaar: 0
  Brigitte Becue ging voor goud op de OS, maar al even roemloos ten onder in de schiftingen van het EK. Het leven is soms onverbiddellijk hard. Ik hoop dat de zwemster, die voor het edele doel in het voorbije jaar tegen de bierkaai vocht, dit verlies te boven komt...

 • 09.05.2004 - commentaar: 0
  Vorig weekend was Wachtebeke het strijdtoneel van het BK triatlon voor clubs, dit weekend van het BK Ju-Jitsu. Mijn collega Johan Defoor is trainer van de club uit Knokke. Er zijn dus nog andere dingen in het leven dan triatlon en training. Van die andere dingen heb ik echter meestal nogal weinig kaas gegeten, en de schoenmaker blijft allicht best bij zijn leest...

 • 07.05.2004 - commentaar: 0
  Wie steekt volgende zondag in Geel de eerste SP-zege op zak? Het is natuurlijk koffiedik kijken om een pronostiekje te maken voor zo'n eerste wedstrijd, maar we zijn niet verlegen voor een zware gok: 1) Bas Diederen, 2) Raymond Lotz, 3) Koen Hoeyberghs. MAAR ze zullen dicht op de hielen gezeten door Bert Jammaer, Kjell Verleysen, Tim Bentley, Dennis Looze, Huib Rost, Chris Schepers, Stijn Goris, Karel Smet, Dries Torfs, Koen De Weerdt, Jordi Meulenberg, Marc Geerts, Thierry Verbinnen, Philippe Malcolm, Hasan Ozer, Bart Decru, en Jo De Neve. Jaja, het wordt heel nipt en spannend!! En, nota bene, let bij de dames maar eens op de eerste wedstrijd van Marjolein Truyers.

 • 01.05.2004 - commentaar: 0
  Neem ook eens een kijkje onder de rubriek "Links" op deze site: naast enkele nieuwe tips steken er ook enkelen in een nieuw kleedje...

 • 27.04.2004 - commentaar: 0
  Volgende zaterdag dus start van het Belgische triatlonseizoen met de traditionele ploegenwedstrijd ). Ook al ga ik elk jaar met gemengde gevoelens naar dat evenement (en is dat dit jaar niet minder, gezien mijn blessure), de strijd voor het hoogste podiumschavotje bij de heren belooft toch heel spannend te worden... Pronostiekje: 1) DOK, 2) LTTL, 3) Atriac ! De dames van DOK kunnen op hun 2 oren slapen... Hun "concurrentes" kunnen maar beter opletten dat ze niet gedubbeld worden !

 • 25.04.2004 - commentaar: 0
  Schiet het Belgische triatlonseizoen officieel pas op 1 mei uit zijn startblokken, dan komt het vandaag toch officieus reeds op gang met de zwemloop in Mol. Zonder mij. Een geval van overmacht, zoals men dat zou kunnen noemen. Meer uitleg weldra op deze site.

 • 24.03.2004 - commentaar: 0
  Stilte voor de storm: in de aanloop naar het volgende triatlonseizoen gaat de auteur van deze site enkele weken in quarantaine (om eerst nog hard te werken in het UZ Gasthuisberg en daarna 2 weken te recupereren op het strand van Mallorca). M.a.w., tenzij ik het echt niet kan laten moet je geen updates meer verwachten v??r 25 april. Tot later dus, "alive and kicking"!

 • 17.03.2004 - commentaar: 0
  Spring is in the air! De eerste terrasjes lopen vol, je kan eindelijk eens buitenkomen zonder een verkoudheid op te lopen, er liggen terug perziken in de supermarkt, je kan weer vliegen vangen op de koersfiets... Spring is in the air!

 • 12.03.2004 - commentaar: 0
  Misschien heeft hij ook grote goede dingen gedaan, maar hij heeft zijn naambekendheid allicht toch "gestolen" door dingen die beter nooit het daglicht hadden gezien. Professor Conconi werd nu dan toch moreel veroordeeld als dopingzondaar. Maar hij was ook op andere vlakken controversieel. Wie kent er immers niet zijn methode om de anaerobe drempel (overslagpols) te bepalen op basis van de hartfrequentie tijdens een opklimmende inspanningstest? Het wordt nog dagdagelijks wereldwijd toegepast, maar houdt op fysiologische gronden (wschlk) totaal geen steek...

 • 10.03.2004 - commentaar: 0
  Ik ben boos op Frank Deboosere! Ik wil zo graag een beetje mooi weer, maar elke keer ik naar het weerbericht luister word ik teleurgesteld. Ik ga verhuizen! Ik ben dat Belgische pokkeweer kotsbeu, ik kan geen sneeuw meer rieken of zien, ik wil met short en zonnebril terug rondjes kunnen afhaspelen op de piste! Nu!!

 • 08.03.2004 - commentaar: 0
  Gisteren was ik zo nog 's als supporter op het BK veldlopen in Oostende. Het was een waar atletiekfestijn. En zo lang het beperkt blijft tot enkele keren per jaar, kan ik er best van genieten om slechts toe te kijken vanaf de zijlijn...

 • 01.03.2004 - commentaar: 0
  "Een ongeluk komt nooit alleen", vraag dat ook maar 's aan 2-voudig Ironman Tim De Boom. Maar de groten tonen zich echter ook in de manier waarop ze met "tegenslagen" omgaan... Lees het interview maar 's op http://vnews.ironmanlive.com/vnews/topstories/1077556840/ Fraai stukje (sport)psychologie !

 • 27.02.2004 - commentaar: 0
  Voor ??n keer hebben de afwezigen gelijk. Alle Belgische (tri)atleten die dit krokusverlof vrij waren om te gaan trainen in het zuiden, konden het niet beter treffen wat het weer betreft. Ik zit hier al een ganse week te balen, m?t keelpijn. E?n ding weet ik echter zeker: er komen betere (trainings)tijden - wie weet lopen we volgende week al wel rond in korte broek...

 • 21.02.2004 - commentaar: 0
  Wie zei daar ook alweer dat de Aarde aan het opwarmen is? Was het maar waar! Dan kon ik tenminste een beetje gestructureerder en volgens plan mijn trainingen afwerken (zonder daarvoor naar de evenaar te moeten trekken in februari).

 • 16.02.2004 - commentaar: 0
  Ben daarnet een uurtje gaan losfietsen met 2 lange broeken over elkaar, om dan nog terug te keren met bevroren tenen. Ik kwam wel taaiere mannen tegen, in korte broek... Of noemen ze dat medisch verantwoorde sportbeoefening? Misschien om de souplesse te bevorderen?

 • 15.02.2004 - commentaar: 0
  Fraai sportweekeinde is me dat: 2 jonge wielrenners (Pantani (34 jr) en Sermon (21 jr)) dood aangetroffen, eentje die ermee stopt owv terugkerende hartritmestoornissen (Dewaele, 28 jr), en dan spreken we nog niet van de frauduleuze praktijken van o.a. enkele atletiekcoaches en een ex-vice-president van het IOC.

 • 12.02.2004 - commentaar: 0
  Haast en spoed is zelden goed,... tenzij het voor de training moet!

 • 09.02.2004 - commentaar: 0
  Ik kan me wel vinden in de woorden waarmee topjudoka Gella VDC vorige week afscheid nam van de competitie: "Een dag zonder zweten is een verloren dag". En toch... er zijn nog andere dingen in het leven (die wel net iets minder belangrijk zijn ;-).

 • 05.02.2004 - commentaar: 0
  Misschien moet ik de titel van mijn website aanpassen: "Bewegen moet je beleven ! (maar rusten ook)". Ja, na 6 volle dagen platte rust begint er wel vanalles pijn te doen en stram te voelen, maar... ik voel mij m??r "atleet" dan ooit!

 • 29.01.2004 - commentaar: 0
  Als sportman vraag ik me vaak af waarmee ik me toch bezighou, en of ik al die trainingsuren niet zinvoller zou kunnen besteden voor de maatschappij. Maar er lopen mensen rond met een kleiner geweten. Zoals dat specimen (m/v) dat er vanavond vandoor ging met mijn goedgevulde sportzak, nochtans opgeborgen achter slot en grendel. Als je dus iemand met mijn exclusieve Tyr-paddles tegen het lijf zou zwemmen, doe hem dan de "groeten"... Mijn vurig rosse haren, die heb ik gelukkig nog, en die worden er allemaal hoogstens "langer" van...

 • 28.01.2004 - commentaar: 0
  Ik sluit me aan bij Belgi?'s zwemhoop in bange dagen, Brigitte Becue: "Op je 20ste heb je een trainer nodig die voor jou beslist, op je 31ste niet meer, denk ik. Ik heb al zoveel baantjes getrokken, zoveel verschillende dingen gedaan, zodat ik nu een eigen idee heb van hoe je moet trainen. Als dat idee dan niet overeenkomt met wat je moet doen, dan botst het!!! En daarom kan ik me allicht niet meer aanpassen aan een trainer." Wat niet wil zeggen dat je a priori andermans idee?n overboord moet gooien...

 • 27.01.2004 - commentaar: 0
  Een beetje reclame voor fitness, het moet kunnen op deze webstek ! Cfr. http://www.leos-sportsclub.de/spot/LeosSportsClub38.html

 • 25.01.2004 - commentaar: 0
  Wie nog nooit een EQ-test heeft afgelegd, kan ik dat ten zeerste aanbevelen. Maak jezelf en je omgeving gelukkiger en surf eens voor 45' naar http://www.queendom.com/tests/iq/emotional_iq_r2_access.html (daar klik je op "non-members take the test now", en dan "go")!

 • 22.01.2004 - commentaar: 0
  Met de (koers)fiets rond spitsuur langs de Leuvense ring: hedendaagse rodeo !!!

 • 20.01.2004 - commentaar: 0
  De "moderne" westerling vervreemdt van zijn eigen lichaam. Gelukkig vinden steeds meer en meer mensen tegenwoordig de weg naar de fitness... met de auto welteverstaan.

 • 18.01.2004 - commentaar: 0
  Fietsen kuisen is echt wel mijn favoriet jobke! Als iemand zich geroepen voelt om gratis en voor niets 1 x per 14 dagen mijn stalen ros onder handen te nemen, dan mag die zich steeds vrijwillig melden via de rubriek "Opmerkingen". Aub niet allemaal tegelijk!

 • 17.01.2004 - commentaar: 0
  Ooit heeft iemand gezegd: werk - alsof je geen geld nodig hebt; dans - alsof niemand naar je kijkt; zing - alsof niemand naar je aan het luisteren is; heb lief - alsof niemand je ooit gekwetst heeft; leef - alsof je nog maar ??n jaar te leven hebt. Food for thought...

 • 16.01.2004 - commentaar: 0
  Dat de dagen maar vlug beginnen lengen: een beetje langer klaar om wat deftiger te kunnen gaan fietsen, en 25 ipv 24 u per dag aub !

 

 

naar boven


e-visible {new media solutions}