opmerkingen? print deze pagina search
home
20.07.2013 » 10 kaarsjes !

Beste Vrienden,

nieuws img


Morgen krijgt België een nieuwe koning, maar is er ook de Power Triathlon van Aarschot. Het ene heeft uiteraard op geen enkele manier met het andere te maken, tenzij dat het laatstgenoemde evenement sinds mijn eigen heugnis steeds ergens halverwege juli plaatsgrijpt en dat het dit jaar dus zelfs samenvalt met de Nationale Feestdag.
Het is echter ter gelegenheid van de Power Triathlon van 10 jaar geleden dat mijn eerste tekstje ‘live’ op deze website verscheen. Ik heb er steevast aan gehouden om nog op dezelfde avond (vaak was het nacht) van mijn triatlonwedstrijden een ‘column’ te schrijven; ik vond dat het anders maar vijgen na Pasen waren, en dat je dan maar beter geen website kon hebben. Deze website kwam er eigenlijk nog vóór ik er erg in had. Naar een kleine schare supporters stuurde ik in illo tempore reeds gedurende enkele maanden verslagjes via mail, en deze tekstjes heb ik achteraf ook op mijn website geplaatst. Ik speelde echter al vrij snel met het idee om mijn verslagjes op een website te plaatsen i.p.v. ze te mailen, zodat mijn eventueel geïnteresseerde supporters ze daar dan vrijblijvend konden lezen; in verhouding hadden mailtjes naar mijn gevoel een toch iets te opdringerig karakter. Aan deze overwegingen had ik nog maar amper luidop lucht gegeven of mijn zus en webmaster – die ik zeker in de hulde wil betrekken, want ik ben ze allebei ontzettend veel verschuldigd voor hun niet-aflatende steun op uiteenlopende vlakken – kochten mij reeds een domeinnaam. Ik vond (en vind) die URL, dus gewoonweg mijn naam, nog altijd een beetje te egocentrisch klinken. Ook de ondertitel (‘bewegen moet je beleven’) heb ik nooit ‘sexy’ genoeg gevonden, maar misschien dekt(e) de vlag de lading uiteindelijk wel.

nieuws img


Vandaag blaast mijn digitaal alter ego dus 10 kaarsjes uit. Dat is – en dat zeg ik niet zonder trots – in deze vluchtige internettijden toch wel een eeuwigheid. In al die jaren is er echter veel veranderd. Mijn schrijfstijl en de inhoud van mijn blogjes is veranderd (ik durf mijn tekstjes van toen zelfs gewoonweg niet meer te lezen), mijn lezerspubliek is over de jaren heen ongetwijfeld ook veranderd. Ik ben veranderd en de wereld rondom mij is veranderd, maar toch ben ik nog altijd graag met taal bezig, en soms wil ik ook mijn ei nog eens kwijt: dat zijn misschien wel de twee voornaamste redenen waarom ik de website voorlopig nog laat bestaan.

Het is eigenlijk ongelooflijk wat er op 10 jaar kan gebeuren. Als ik erop terugkijk, dan is het echt wel een eeuwigheid geleden. Het lijkt – en ook dat zeg ik niet zonder trots – alsof ik enkele levens verder ben. Stilstaan is achteruitgaan. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik wil nog veel leren, op sportief en extra-sportief vlak. Onlangs las ik nog dat we leren in ‘golven’: met periodes leer je méér dan met andere periodes. Voor mij is het met name sinds 2006, toen ik mij als kleine zelfstandige vestigde, ontzettend snel gegaan. En de leercurve verloopt nog altijd verschrikkelijk steil naar mijn gevoel. Zowel op sportief als op extra-sportief vlak: als triatleet-tennisser, als sportbeoefenaar-trainer, maar – last but not least – hopelijk - het is niet aan mij om dat te beoordelen - ook als mens. Ik ben misschien wel verslaafd aan de kick van het bijleren, van het vallen en opstaan, van de confronterende situaties en soms echt wel hard op je gezicht te gaan; uiteindelijk heb ik de indruk dat je nooit gezichtsverlies lijdt, en wel integendeel, dat je er in alle opzichten alleen maar door groeit. De patronen die je begint te herkennen in het leven: voor de filosoof in mij wordt het alleen maar boeiender met de leeftijd.

Hij die zich in deze zomerdagen vooral verdiept in de tactische patronen van zijn tegenstanders op het tennisveld groet u.

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}